|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#13 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Svako ima pravo na rad, ali niko nema pravo da nekome zabrani da radi osim ako je u pitanju ilegalan rad, pod koji spada I ovo nase tezgarenje jer se pare zaradjuju mimo propisa (koliko god to smesno zvucalo)
To sto ti pises, uz svo duzno postovanje, nema nikakvog ni logickog ni zakonskog osnova. Ko ce meni da zabrani da angazujem nekog ko "otaljava" ako meni bas on odgovara I to je moj izbor, pod uslovom da sve sto platim imam "crno na belo" ? Drzava moze samo da uvede zakon po kom ce pokusati sav kes koji se provlaci kroz "baksis" I slicno da bude oporezovan, razumes? Nece niko da smislja zakon da bi tebi (ili bilo kome drugom) obezbedio stalni posao kao sviracu. Sa druge strane, onaj ko je otisao da radi drugi posao ne znaci da "otaljava" kao muzicar, mozda jednostavno covek hoce sigurnost za svoju porodicu pa ne zeli da zivi na lutriju dali ce ili ne imati tezgu-dve ovaj mesec... Drzava ne zna za "fer I posteno" vec samo za propise koji su pred sudom jednaki za svakoga. Jos samo da dodam I definiciju, za one koji ne znaju; "Drzava je oganizacija koja raspolaze monopolom za fizicku prinudu (vojska I policija) I koja donosi zakone u interesu vladajuce klase" To sto bi mi hteli ili ne se ne pika ni 1% |
![]() |
Favoriti |
|
|