|
![]() |
#11 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Nego šta, uvijek je dobro čuti mišljenja drugih. Ali pri tome treba uzeti u obzir njihova znanja, njihove potrebe i želje, prijašnja iskustva i ostale čimbenike koji određuju na koji će način opisati određeni instrument.
Sigurno je da Yamaha već sada ima dovoljno novog materijala za "šesticu" ali koliko čitam po stranim forumima, izgleda je nećemo vidjeti ove godine. Mislim da je osnovni razlog tome konkurencija koja spava duboki zimski san. A ako je suditi po "novoj bebi" pa4x, onda ćemo Ty6 dobiti u 2018. ![]() Htio bih još malo savjetom pomoći @Milan$. Teško je uočiti soundovsku razliku između Ty4 i Ty5, pogotovo za onoga kome nije Ty4 u uhu. Nekada davno, dok nisam svirao Yamahu, meni je sve to bilo "isto". Danas itekako osjetim koliko je Ty5 moćniji. To ne znači da je on duplo bolji ali da se osjeti razlika po mojoj procijeni 20%, to je sigurno. I sada se postavlja dodatno pitanje, da li će tu razliku osjetiti gost i da li je takva kupovina opravdana u odnosu na cijenu? Kao što sam prije naglasio, u tome je jedini i odlučujući faktor pojedinac koji ulaže. S obzirom da sada sviraš PA3x, moj bi ti savijet bio da ostaneš na toj klavijaturi. Ako baš želiš raditi promjenu, onda je Tyros5 pravilan izbor. Kupuješ novi instrument (Tyros4 ide samo polovan), dobivaš moderniji sound i imaš YEM kao odličan alat za obradu Packova. No moraš računati da uz to imaš i dodatne "probleme". Prelazak s Korga na Yamahu nije baš lagan zadatak. Neki dan sam bio s čovjekom koji je uzeo PSR970, a prije toga je imao Roland E50 s touch screenom. Veli mi, pa ja ću jednom probušiti ovaj ekran na 970, stalno mi prst leti prema njemu. ![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|