|
![]() |
#11 | |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]() Citat:
Kao vlasnik T5 ja bih ovo odradio ovako(iako nikada mi se nije desilo ovako nesto,posto obavezno prije svirke sve slozim onako kako treba): Ukoliko bi taj KICK bio preglasan I ukoliko nemam mogucnosti da sam 100% siguran da mogu srediti to kod kuce-bez da odem na svirku- (sto je meni licno nezamislivo),onda bi lijepo prvi put kad bi doso u dodir sa YEM-om sejvao takvih 20 drum kitova sa 20 razlicitih volumena od tog KICK-a. T5 brate ima konfora "bez granica" I mjesta za milione USER drum kitova.Sve te drum kitove mozes u kratkom vremenu "NA SVIRCI" da promjenis dok nedodjes do zeljene jacine KICK-a. Znaci u najgorem slucaju meni bi se moglo desiti jednom I rijesio bih taj problem na ovakav nacin. Sad bi se nadovezao na sam T5. Od TOP yamahinih aranzera imao sam 9000PRO ,T2,T3 I sad T5.Nebih puno da hvalim T5 ali nebih ga dao za sva tri zajedno ova predhodnika. YEM za mene ima samo jednu manu a to je nemogucnost ubacivanja pojedinacnih customa u saam T5.Takodje prebacivanje seta je sporo ali kao sto sam nekad naveo s vremenom se navikne I ja ga sejvam kad idem da spavam,kad se probudim vec je nalodan. ALi pravljenje Custom voices/drums u samom YEMU je minimalno 5 puta brze nego na T3/T4.Dok na T3 slozim jedan custom drum (koji se radi u samoj klavijaturi) u YEM-u cu da slozim 5 drum kitova. Da napomenem takodje da u T5 mozes imati 10,20,ili 30 setova odjednom --do 2gb-- dok U T2,T3,T4 moze samo jedan bas kao I na KORG-vim aranzerima.Evo da pitam KORGadzije od kojih sam I saam posto imam pa900: Sta bi dali da mogu odjednom imati u klavijaturi ![]() Licno za mene Tyros5 je ODLICNA klavijatura I samo je mogu zamjeniti sa T6 ....T7... Da li je perfektna? Naravno da nije,ali trenutno za mene nema alternative.... Srdacan Pozdrav Promijenjeno od tyros2 (20.02.2016 u 01:12 sati) |
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tyros2 za ovaj koristan post: | VUNIMRAV (21.02.2016) |
Favoriti |
|
|