Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Alati tema Display Modes
Star 26.04.2016, 08:37   #11
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Moram pohvaliti Casper-a za ovu temu. Sto se mora, mora se
Ono sto bih ja istakao kao prednost editovanja midija u Cubase (meni licno) je odlicna i pregledna manipulacija notama u slucaju da ako npr unutar 4/4 takta imamo i pravilne sesnaestinke, kao i triole, ili shuffle formu. To najvise radim kada su u pitanju kompleksniji fill-ovi na bubnju ili varijacije, jer Tyros sam po sebi, kada se odredi vrsta kvantizacije u style editoru, kvantizira sve odsvirane note, i koje treba, i koje ne treba.

Ne znam gdje bih napisao ovo, a nisam nigdje vidio da ima. Nije vezano za izradu ritma, nego za kontrolu. Ukoliko zelimo da nam u toku sviranja ostane u style-u samo bubanj, a da ne gasimo ACMP, dovoljno je pritisnuti tri tipke jednu uz drugu unutar style split regiona, npr C C# D. ACMP ostaje ukljucen, dok drum&perc trake uredno sviraju, a na ekranu nam pise na mjestu akorda cancel. Zgodna fora. Ako je vec negdje bilo - brisite

Promijenjeno od casper (26.04.2016 u 23:42 sati) Razlog: smanjena slika
Sky Net je offline   Reply With Quote

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 03:26

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije