|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Sve funkcije iz Voice editora imaš i u YEM-u. Jedino je sučelje drugačije.
Ne trebaš vaditi CASM iz Styla, dovoljno je koristiti MixMaster kao "most" u prelazak do Sonara. Kod Tyros2 ova radnja izdvajanja CASM-a nije imala štetne posljedice na strukturu styla ali kad kupiš novi istrument, takav postupak bi trebao izbjegavati. Struktura Styla koju koriste novije klavijature (SFF2) je nešto složenija i u takvoj konverziji se gube podaci. O tome ima dosta u temi o Stylovima, pa ako te nešto interesira, pitaj tamo. Mislim da nisi dobro shvatio moju metaforu o "krečenju dnevne sobe". Htio sam reči, nema nikakvog smisla prilagođavati jedan ili više elemenata bubnja preko Voice editora (ili YEM-a) da bi ga prilagodili jednom Stylu. Što se onda događa s tim elementima na nekom drugom Stylu gdje su oni odsvirani drugačije i u "okruženju" drugih instrumenata? Naravno da ne mogu uvijek dobro sjesti u aražman. Zato je logično i pravilno podešavati taj element unutar samoga Styla. Uostalom to i radi ovaj alat koji su dodali u PSR770/970. U samom headeru Styla ostaju (sysex) podaci koji su promjenili sound elementa na koji djelujemo. Tako prilagođavamo svaki Style pojedinačno da dobro zvuči s jednim te istim drumom. Tako je i logično, imamo više vaza i vadimo iz ormara onu koja odgovara vrsti cvijeća koju smo kupili ženici. ![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|