|
|
Studio - Uradi sam Kompletna postavka kucnog ili pro studia, oprema, prostor, izolacija... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 20.07.2009
Downloads: 2
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Hvala svima na odgovorima pre svega :-)
Da kažem prvo šta trenutno posedujem od opreme. Laptop koji imam nema baš zavidnu konfiguraciju: 2 gb rama, hard disk od 320 gb, procesor 1,8 ghz. Aranžer koji trenutno imam je Roland EXR E2. U principu sam hobista, ne sviram profesionalno već više za društvo i kod kuće. U narednom periodu aranžer bi mi prvenstveno služio za komponovanje i snimanje svojih demo snimaka, a onda za sve ostalo. U planu mi je bila kupovina nekog od sledećih aranžera: Yamaha PSR s770, Roland E-A7 i najskuplje što bih uzimao preko čega ne bih išao je Roland BK 9 kojem je trenutna cena 1600 evra. Takodje imam mikrofon Proel DM580. E sad virtuelne instrumente sam spomenuo pritom znajući vrlo malo o njima. Tek sam počeo da se informišem na tu temu i možda sam i pogrešio što sam postavio ovde pitanje bez detaljnijeg informisanja o tome, ali dobro... Mislio sam da je obrada midija i korišćenje virtuelnih instrumenata odprilike ista stvar i imajući informaciju da se na aranžeru dobija bolji zvuk nisam puno obraćao pažnju na to. Međutim video sam na youtube-u da postoje virtuelni instrumenti koji dosta lepo zvuče (ima i besplatnih) i mislio sam da ih koristim kao dodatak snimku sa aranžera. E sad ukoliko se preko virtuelnih instrumenata može kompletna pesma kvalitetnije (brže, lakše, jeftinije ![]() Što se tiče studijskih monitora, planirao sam da uzmem pre studijske slušalice jer za 200 evra mogu uzeti top model kao npr. Audio technica ath-m50x, a top modeli zvučnika su dosta skuplji. Od kartica sam gledao pomenutu Steinberg UR22, Focusrite Scarlet 2i2 i Behringer uphoria i najverovatnije ću neku od njih i kupiti. Što se tiče laptopa najbolje bi bilo kad cena ne bi prelazila 1000 e, sad nisam siguran kakva mi konfiguracija za šta treba? Kada bi koristio samo aranžer i glas koja bi mi konfiguracija bila dovoljna? A koja u slučaju da koristim virtuelne instrumente umesto aranžera? I na kraju u slučaju da sve koristim istovremeno? |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|