|
![]() |
#11 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Izgleda slično serija 600, 700 i 800. Koliko vidim, koncepcija se mijenjala. U 612 je Crown pojačalo dok na varijantama 700 i 800 nije tako. Kod 612 nema venta za hlađenje na pojačalu i meni se čini da se malo više griju. Nisam osjetio nikakve probleme (sviram ih 3 godina), a toplina na stražnjoj strani je gotovo ista kada sviram u leru ili nagazim gas. Štoviše, kada sviram glasno, ne osjeti se nikakav "zamor". Ono što je specifično kod 612 je vent otvor sa stražnje strane (kod 700 i 800 postoji front vent) i čini mi se da ponekad upravo on zna stvarati "problem" ako je pozicija kutije negdje u kutu i okrenuta pod 45 stupnjeva na spoj zidova. Nisam 100% siguran da je to uzrok ali kad postavim kutiju pod 90 stupnjeva, radi mnogo konkretnije u bas području.
Ako razmišljaš o seriji 800 onda razmisli o varijanti s petnaesticom koju spominje neshatomic, PRX 815W je svega jednu kilu teža od 812. Iako se mnogi profesionalci u razgaslima ne slažu s tim, ja volim ove "ekrančiće i software" kojima možeš podešavati karateristike kutije. To sigurno otvara veće mogućnosti pri optimalizaciji zvučnog sustava, pogotovo ako radiš razne kombinacije, 1 bas ili 2 basa. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|