|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#17 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Istu večer nakon što sam odslušao snimku, vidjeh i sam da ima dosta toga što bih promijenio. Savjetujem svakome da snima live nastup jer jedino tako može uočiti mnogo detalja koje bi popravili, a koje tijekom izvedbe ne čujemo, ili ne stignemo čuti.
Znamo svi da je zvuk u prostoru sasvim nešto drugo, da se neke frekvencije čuju drugačije i da se greškice utope u cjelinu. Gosti nas ionako doživljavaju "globalno" i njima je bitnija vrsta reperoara ili odgovarajuća glasnoća, a za detalje kako zvuči bubanj i da li svira brass ili organ, uopće ne mare. Nasuprot tome, audio snimak istog događanja je brutalno istinit zapis u kojem se čuje svaka sitnica. Svatko realan će nakon preslušanog "samog sebe" uvijek doživjeti lagano razočaranje. Tako je bilo i u ovom slučaju, rado bih popravio neke stvari pogotovo u načinu pjevanja i dikciji. Al' sada što je, tu je. Snimak sam postavio prvenstveno da se čuje kako Genos "diše" u cjelokupnom aranžmanu koristeći stylove izrađene na Tyros4 i to bez ikakave dorade i prilagođavanja za novu klavijaturu. Radi se o tvorničkim instrumentima, izuzev tambura. Biti će potrebne minimalne korekcije ali to će doći na red tek kada mi sve dobro "legne u uho". Ono što je sada jasno, isti instrumenti, a pogotovo bubnjevi, zvuče mnogo bolje nego na tyros4. Možemo s velikom sigurnošću predpostaviti da Yamaha nije ponovo samplirala materijal i stavljala ga u mapu Legacy. U njoj se naime, nalaze svi instrumenti iz prijašnjih modela i sviraju kada koristimo Stylove i registracije koje su porijeklom od tamo. Iz ovoga možemo zaključiti da je poboljšanje sounda vezano samo uz bolje D/A konvertere koji su ugrađeni u Genosa. Izgleda da Yamaha nije štedjela u ovom dijelu i to je ono što se čuje "na prvo slušanje". |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|