|
|
![]() |
#1 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Nakon šokova sa Roland Fantomom G7 i popravaka koji me i nisu baš jeftino stajali i opet nesređenog problema, odlučio sam kupiti Kronos2 i to novog. Naravno, sada neće doživiti ni milimetar transporta bez kofera.
Evo otvaram ovu temu da postavim poneko pitanje, a moje iskustvo otvaranja ovakvih tema je do sada odlično, jer sam iste teme otvarao i za Tyros3 i za Fantoma i mnogi su poslije mene pitali dosta stvari, a stručnjaci dali prave odgovore, tako da smo stekli solidnu bazu znanja do sada za te klavijature ![]() Za sada imam samo jedno pitanje. Počeo sam slagati set liste, jer nema nikakve šanse da mogu da se naviknem na bilo kakvo numeričko biranje (navikao na registracije na Tyrosu i naročito na 16x16 favorite na Fantomu) i kada na praznom mjestu na set listi nemate ništa, tu se inicijalno nalazi program na kojem je German Grand, na kojem ima nekih efekata i s njima baš odlično zvuči. Međutim, kad pokušam napraviti combi sa tim klavirom, on ne zvuči ni približno tako. Combi hoću napravit, da bih još ispod klavira dodao i neki lijep pad, ali kad na initial combi kojem je sve "na nuli" dodam taj isti klavir, on ne zvuči kao na tim praznim mjestima na set listama. U čemu je fora? Kako dobiti isto to na combi-u?
Favoriti |
|
|