|
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 29.10.2012
Mjesto: Las Vegas, Nevada
Godina: 32
Downloads: 85
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 42 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg PA3X-76
Interesi: IT
![]() |
![]()
Verujem da je dosta vas ovo primetilo, naime, kada sviramo solo traku, na primer samo bas gitaru, zvuci dobro, nebitno da li je fabrika ili sempl, ali kada se to pusti u miks sa ostalim trakama u aranzeru, dolazimo do nekog zvuka koji mi izgleda kao da je neko uzeo malj za razbijanje betona i bacio ga po sred miksa. Tu vise nema definicije individualnih instrumenata, niske frekfencije se gube, visoki hi-hat zvukovi se cuju kao da je yamaha psr290, sve mi je nekako u sredini, nema sirine zvucne slike. Probao sam da menjam panoramu, da menjam eq, master, koristio sam svakakve kutije, kablove, svirao na pa500 pa sve do pa3x i uvek mi je taj problem nekako prisutan, u manjem ili vecem obliku. Jednom prilikom sam imao roland prelude kuci na par nedelja, tamo miks zvuci odlicno. Ne kazem da su boje kvalitetnije, ali celokupan miks zvuci BOLJE nego na pa3x.
Znam da je zvuk stvar ukusa, ali meni ovo zaista nema smisla, da li jos neko cuje ovo ili sam ja lud ili mozda imam previsoke standarde? |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|