|
|
Muzički Software Sve što Vas zanima o radu sa nekim muzičkim programom koji nema sopstveni podforum... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 35
Downloads: 302
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 31 puta u 25 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
![]() |
![]()
Uvijek se samo jedna stvar postavljao kso pitanje, a to je stabilnost kompletnog sustava kod svih VST instrumenata, a naročito aranžera. Daleko od toga da to nije optimizirano za live rad, ali moramo znati da je najkvalitetniji način korištenja VST instrumenata zapravo legalan windows (ili Mac), legalni softver koji pokreće VST - ove i legalni VST-ovi.
Prije godinu dana sam aktivno radio na razvoju VST klavijature za live (solo klavijature) i dobio sam zapravo sve što sam i poželio. Brz sustav, odličan MIDI kontroler pomoću kojeg sam bez problema pozivao instrumente iz različitih VSTova (Kurzweil Pc3 76), ali i to veliko ALI - Stabilnost. Nisam se odvažio sklopiti cijeli sustav do kraja, mada mi je ostalo samo posložiti u Quick acces sve što mi treba jer od Montagea se ne želim odvojiti, a da ga držim kuči dok sviram i imam figu u džepu da mi sustav odradi svirku do kraja, ne prihvaćam rizik. Tako da, sve pohvale svakako i z VA2 i za Giglad, al jednostavno je samo pitanje stabilnosti cijelig sustava, a naročito ako se u te softvere još uvode sa drugih strana instrumenti, kontrole itd. I sve sad gore navedeno bi mi stvaralo toliki pritisak da bih i dalje otišao i kupio hardver klavijaturu koju upalim i sviram, a ne brinem se hoće li mi u sred svirke počet štekat, raditi update itd. itd. Kao pojačanje na sadašnje klavijature okej u nekim djelovima, ali kao jednu solo klavijaturu ili nedaj Bože aranžer, to nikako. Promijenjeno od korg_man (06.05.2025 u 21:46 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio korg_man za ovaj koristan post: | dmmacak (07.05.2025) |
Favoriti |
Oznake |
giglad, midi controler, soft arranger, style editor |
|
|