Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 15.05.2008, 09:19   #28
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Slažem se s tezom sve je stvar kako je urađeno.
No ja ne gledam u tom pravcu, nego isključivo što mogu iz njega izvuč, tj kako će se čut kad uz njega prosjedim sate i dane i upicanim ga do kraja.
Nisam jedan od onih koji skinu tuđi set, upucam ga unutra i onda pametujem kolko valja. Ne ! Svoje setove i materijale isključivo pravim sam i tada dajem konačnu ocjenu za pojedinu klavijaturu.
Napomenuo sam da Pa-500 je s mojim najboljim setom od Pa-80 bez samplova i nakon sat-dva dorade na sounovima zvučio kako sam napiso gore (ništa specijalno), a i napomenuo sam da ne vjerujem da se i nakon dodatnog doštimavanja i dorade na efektima i performancama može puno bolje zvučat. Isti taj set na Pa-80 rastura. Na Pa-500 je sirov, siromašan, šupljikav. Ok. pristajem i da ga 6 mjeseci drilam i svakodnevno šminkam i obrađujem ritmove i boje do jaja, no opet tvrdim, sumnjam da će se ikad dobro čut kao Pa 80 a kamo li Pa 800.

@ Ponedeljak

Kolega, usporedba i navedeni primjer kako Pa50 zvuči bolje od Pa800 uopće ne drži vodu. To je usporedba između "vozača" u stilu "Znam da će Michael Schumacher brže vozit jednu Opel Astru nego ti Ferarri F50".
Znači u tvom primjeru ne govorimo o vozačevim sposobnostima tj koliko koji muzičar zna isprogramirat svoju klavijaturu nego koliko stvarno može neka klavijatura, pa da je isprogramiraju po našem čefu 5 najboljih od najboljih programera s prostora ex-Yu. To bi tada držalo vodu.

I na kraju, prestanite u ovakovim diskusijama upoređivat "vozače", nego uporedite aute, tj ne upoređuj klavijaturu preko svirača.

Favoriti

Oznake
istine, korgu, pa500, zablude

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:02

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije