Pozzzzz kolegama....
Eto,našao sam ovu meni veoma zanimljivu temu,pa,rekoh,da kažem i svoja neka iskustva.Sviramo aktivno od 1993 po kavanama,svatovima i svim ostalim mogućim prigodama i ono s čim se slažem je da je cijena za nas muzičare sve lošija i lošija,ali je u regiji ipak najbolja lova za muzičare koji sviraju u Hrvatskoj.Trenutno sviram u tročlanoj postavi i mogu vam reći otkako sam u trojci imam puno više posla nego kad sam bio u petorci.Svaki vikend po 2-3 svirke nekd i u tjednu.N.pr:
-vatrogasne skupštine,krštenja zaruke,rođendani i slično su 500kn po glavi(oko70€)
-svadbe bez pratnje mladenaca(crkva,matičar i slično)5000,00kn(oko 230€ po glavi)
-svadba s kompletnom pratnju do 50 km od kuće 6500,00kn(oko 300€ po glavi s tim da to traje često i cijeli dan-od 8-9 ujutro pa do.......)
Najinteresantnije mi je što većina ljudi na početku svečanosti s nevjericom gleda u nas i obraća nam se s komentarima u stilu a što ćete vas trojica odsvirati i slično dok nam pred kraj prilaze i komentiraju u stilu pa vas trojica svirate puno bolje nego oni ili oni kojih je 5 ili 6.........Da,i još jedna stvar.Gotovo ni jedna mala svirka(npr krštenje i sl.)ne završi bez da uzmemo još najmanje jednu do dve svirke.Eto toliko zasad od mene iz centralne Hrvatske.