|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
|
![]()
E ovako, na primer za neku pesmu izaberes ritam (npr.rumba) i pritisnes dugme Style play (da bi ti se pojavio ekran sa bojama)! Na levoj strani su prvo bubnjevi pa tarabuke pa bas i na kraju pratnja, a na desnoj strani imas tri boje koje mozes da ukljucis i poslednje ti je linija na levoj ruci(string)! E sad ako pored tih boja na desnoj strani stoji ikonica u obliku dirki onda ti je taj kanal ukljucen i tu mozes stavljati boje a ako ne stoji ikonica onda moras pritisnuti oba tastera pored ekrana u isto vreme da bi ti se ukljucio kanal (upper2 i acc3)! Da bi tu stavio boju namestis strelicu tu i ides u program pa na banku koju zelis i biras boju... E tu ti se mesaju te boje sto ti trazis! Kad stavis boje koje hoces onda odes na meni pa mixer i tu podesavas jacinu boja.... Kad sve to uradis onda ides na Write i dajes ime performansu i snimas ga ne koje hoces mesto! Sve ovo da uradis treba ti manje od 3 min! Da bi snimio STS 1,2... Uradis sve ovo gore sto sam ti rekao samo kad pritisnes write ne kucas ime performansa nego spustis dole na trecu stavku i tamo ce ti pisati da izaberes hoces 1,2,3 ili 4! To ti je sts...Dva puta enter i teraj! E tako se objasnjava!!!
![]() Dodato: Zaboravih reci... Ti STS 1,2,3i 4 se dodeljuju za ritam a ne za performans! Znaci ako za neke pesme koristis isti ritam uvek ce ti na sts-u biti one boje koje si usnimio za taj ritam! A za cuvanje na disketu ides na Disc>Save>Save all! Dva puta enter!!! Promijenjeno od spasoje88 (27.08.2009 u 13:23 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio spasoje88 za ovaj koristan post: | nikolic025 (27.08.2009) |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Tuzla - BiH
Downloads: 127
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 19 Postova
Instrumenti: Korg Pa800,Pigini De Luxe,Klavir
![]() |
![]()
Ja dok sam imao pa50 i nisam ga bas bio savladao,ali kad sam kupio korg pa800 onda sam sve skontao,tj.sad kada bi se vratio na pa50 znao bi ga zmirke editovati.
U sustini korg pa50 moze svako savladati i bez upustava,samo treba volje i vremena. Lijep pozdrav...
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.08.2009
Mjesto: Odzaci/Subotica
Downloads: 189
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: gitara,harmonika,bubanj
![]() |
![]()
Momci,hvala vam mnogo,uspeo sam nesto da uradim,e sad,skinuo sam neke ritmove,evo na primeru Ace Lukasa (ne mogu da se setim koja je pesma,neka novija).Pustim ritam da ide,a u pozadini se cuje neko brujanje kao da je neko ukljucio kabinu na harmonici i da cepa najdublji moguci ton.Mislim,sve to prati harmu,ali uzas zvuci,verovatno je zato sto je ritam za pa80 i ja sam ga stavio na pa50.Provalio sam da iskljucim harmoniku i onda je sve ok,ali je malo suplje.Kako,recimo da stavim tu neki drugi zvuk i da zvuci normalno?
Hvala jos jednom i sorry zbog cimanja. P.S. Nije zbog sifre,nego me lap-top trpa i nece da otvara pdf fajlove i te slicne,imam Vistu,pa je jos nisam skontao,XP je zakon!!! Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Tuzla - BiH
Downloads: 127
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 19 Postova
Instrumenti: Korg Pa800,Pigini De Luxe,Klavir
![]() |
![]()
ewo ovako....
Odes u meni i izaberes opciju tracks,mislim da ide tako,nemoj zamjeriti davno sam imao pa50. Eh onda tu farbu koju hoces da promijenis oznacis dumetom sa strane od te farbe i onda na desnoj gornjoj strani klavijature izaberi opciju program select ili sam program. I onda pocni listati user-se ili neke fabricke boje odaberi nesto writuj to na taj style i to ti je to... Nadam se da si razumio,i ne ometas me,nije problem,uvijek cu pomoci... Lijep pozdrav...
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
Pa bas kao sto sam ti rekao gore...Umesto te karmonike stavi neki lep string i malo ga smanji da ti ne bude previse napadan i to snimi kao novi ritam preko tog starog...znaci zamenis umesto harmonike string i ides na Write, spustis na curent style i dva puta enter!!!
Dodato: Korg-Pa800, izvinjavam se nisam video da si vec odgovorio na problem.... Svejedno nece mu skoditi i moj i tvoj odgovor! I ja sam davno imao Pa50 tako da sam mozda i ja nesto propustio! pozzz Promijenjeno od spasoje88 (27.08.2009 u 18:46 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.08.2009
Mjesto: Odzaci/Subotica
Downloads: 189
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: gitara,harmonika,bubanj
![]() |
![]()
Nisam siguran da li ste me razumeli.Ili mozda ja vas nisam razumeo.U toj pesmi nije farba za desnu ruku,pratnju,losa,nego je na ritmu bas pratnja losa,stavljena je neka losa harmonika umesto basa,pa se cuje kao neke rastimane gusle...
Hvala vam jos jednom! Samo mi napisite da li sam ja lose objasnio u proslom postu ili nisam razumeo vas? Pozdrav!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
A sad sam razumeo...Nisi nam lepo objasnijo situaciju! Ti si sigurno taj ritam izvukao iz nekog drugog seta gde je sve bilo namesteno kako treba!
Pazi sad da ti pojasnim nesto! Ti imas tamo dve banke u koje mozes stavljati svoje boje i ne moras ih redjati po zvukovima (klaviri pa gitare pa stringovi pa basovi....) nego redjas kako ti kojia boja dodje! E sad u tom drugom setu je bio snimljen neki bas tu gde je tebi sad snimljena harmonika....Nadam se da razumes sta hocu da kazem! Treba da uradis sledece> Izaberes ritam(na kom se to cuje) pritisnes Style play pa dugme perc da bi doveo strelicu na bas liniju! E tu ce ti pisati ta harmonika koja se cuje! Onda pritisni dugme program i tu stavi neki bas iz usera bass ili neki tvoj bas usnimljen ako imas! Ako se bude cuo visoko bas ti mu samo spusti oktavu na dugme octave - ! pozzz Javi jel radi kako treba! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.07.2009
Mjesto: BiH
Godina: 37
Downloads: 1138
Uploads: 13
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: PA2Xpro,KORG TR,A.Git,el.Gitara,bass...
Interesi: Audio design,kompjuteri i elektronika
![]() |
![]()
Lijepo objasnjeno spasoje88 svaka cast.
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
|
![]()
http://yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10900
Uputstva:kako praviti ritmove, kombinacija setova...... tu su kolege Vule i tesla odlicno sastavili sta i kako treba moze da posluzi. http://yu-midi.org/forum/downloads.php?do=file&id=1251 a ovdje je prijevod na naški jezik.... ali pošto vidim da ste tek novi i da vam treba 25 postova za download, moze posluziti gornja varijanta(link) gdje nema downloada nego je ispisano na forumu pa mozete procitati. ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Hadžići, Sarajevo
Godina: 31
Downloads: 1198
Uploads: 8
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa50 i Yamaha Psr 620, Alesis QX49 midi controler
Interesi: Svirka, Računari, Tehnologija
![]() |
![]()
Ljudi mozete koristiti Direct FD, ali ne vise od 48 ritmova na jednoj disketi jer to tako namjesteno! Nemoj te se zavaravat 300 ritmova ne moze ni u snu
![]()
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|