|
|
|
||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
| Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5261
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
Da, zezno sam se. On ima samo u sebi citac semplova, kao i korg TR... Ali to je jedna bitna razlika slozicete se, a i zato postoji awave studio pa ko voli....
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
Hmm jos jedna ispravka u vezi Korg TR. On je sampler jer se moze praviti semplove u njega pa kad uradis na primer te samplove onda idu u korg pa 80 koji samo moze da ucituje
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Vredan član društva
|
Moj glas je za PA80!!! Kao sto rekose gore...Ta sprava zavrsava posao...A za GW8 nisam siguran da moze da odradi to kao PA80!
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
![]() |
@acekorg: Pa ne bih rekao. Koliko ja znam korg triton TR poseduje samo sample player (u osnovi), a pravi sampler se dobija tek kad se dokupi EXB (expanzion board) za njega. Imao sam priliku da se uverim u to kod jednog kolege koji nije imao to prosirenje pa je morao sve semplove da sredjuje u awave studiu pa onda da ih importuje preko kartice u sint. A takodje znam da to prosirenje nije nimalo jeftino. Tek tritoni u rangu triton extreme ili triton studio u sebi imaju pravi sampler (kao sto ima i PA800). Ispravite me ako gresim...
Promijenjeno od yamahapassion (21.09.2009 u 01:42 sati) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
Kolega tacno je to za EXB koji se dokupuje i pravi od TRa kompletan sempler ali i bez njega TR ima moznost za 48kHz i 16 bit linear sampling. I moji predlog je da prekinemo debatu okolo TR jer je pitanje bilo za GW8 i Pa80. Moje postovanje i pozdrav od Skopje.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Moderator
![]() |
Naravno kolega, nema svrhe za raspravom a mislim da si i u pravu, posto se nisam potpuno upoznao sa mogucnostima TR-a. Samo bi jos dodao na temu da je GW8 u plusu sto se tice portamenta kojeg kod PA80 nema. Ali ako kolegi treba sint vise za zive instrumente kako on sam i navodi (harmonike, tamburice itd...) onda opet maj glas ide prema PA80
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 232 puta u 203 Postova
![]() |
Vrlo tesko pitanje ali cu pokusati da ti pomognem da se odlucis.Za korg PA80 ima mnogo materijala i u toj sferi PA80 je zakon a sve ostalo je stvar ukusa i da ne zaboravim ima dosta toga sto jedna klavijatura ima a druga ne.Ako si navikao na zvuk korga velika je sansa da ti se roland ne dopadne,znaci veliku ulogu igra i navika.Pre ovog Updatea za GW8 i ja sam hteo da menjam svoju klavijaturu za PA80 uz doplatu medjutim sada to necu uciniti jer su stvorene mogucnosti da je solidno napakujem.Jos jedan faktor moze da bude odlucujuci a to je cena.Polovan Korg PA80 je skuplji bar za minimum 200 eura ako ne i vise u odnosu na polovan GW8.E sad kad bi znao da ce Roland da nastavi sa razvojem ovakvog tipa klavijature sto je vrlo verovatno ali i rizicno jer ne mozes da budes sto posto siguran....
Dobro se informisi o GW8 da se ne bi posle kajao!! Namerno nisam hteo da zalazim u detalje jer sam dosta pisao o GW8 na ovom forumu a PA80 imas,pa mozes lepo da sednes i procitas i sam izvuces zakljucak,nadam se,na svoje zadovoljstvo! |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Stvarno kod kuće
|
Eto u zadnjem odgovru imas iskreno misljenje coveka koji poznaje odlicno i GW8 a i Pa80 i bez ikakvih pristrasnosti si dobio iskren odgovor a na tebi je da razmislis
|
![]() |
| Favoriti |
| Alati tema | |
| Display Modes | |
|
|