|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ma ko mi je ono pricao, neki lik tako svirao na kekse, ljudi odusevljeni, kad nestade struje, a oni mu harmoniku dali, kad su vidili da pojma nema, jedva zivu glavu izvukao
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Banovan!
|
![]()
Kakva tema i uvek aktuelna, stvarno je malo degradirajuce kad cujete stvasri poput "imitiranja" bavljenjem klavijaturama u odnosu na ljude koji svoje vreme odvajaju za vezbu i tehnicko usavrsavanje u muzici i konkretno recimo aranzerima, opet sa druge strane ne mogu ni da osudjujem nesto puno jer tesko je danas zaraditi svoje "parce hleba".Reci cu samo da se po meni Aranzer moze posteno svirati.A sa trece strane u svojoj kolekciji imam 3 clanske knjizice udruzenja, koja vise i ne postoje, i taj novac je otisao u daleko negde ko zna gde.Kao i masa u nasoj zemlji i ovde imate sl. redosled, raspitajte se, otidjite polozite pred nekom komisijom dacete lepu cifru za to na godisnjem nivou i bicete navodno priznati, i mocicete da tezgarite preko, uz jos dosta dodatne dokumentacije, ali reda i dalje nece biti a dzepovi nekih ljudi bice popunjeni.......Tako da uzivajmo, svirajmo i posteno zaradimo svoj hleb, odnosom prema poslu i profesionalnosti.....Pozz kolegama
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.02.2007
Downloads: 166
Uploads: 0
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
svrakan je potpuno ispravno odgovorio na to pitanje i mislim da nam je svima jasno sta se dogadja u ovo vrijeme po pitanju tih nasih tezgi.ja predlazem ako je to izvodljivo a naravno da nije,da se zabrani sviranje na aranzerima sto znaci da ne bi vise mogao na bini biti samo jedan ili dva covjeka nego da se vrate na svoje radno mjesto gitaristi,basisti, bubnjari i ostali instrumantalisti i tada bi zavladao ponovo mir i ono pravo muziciranje.meni je licno bilo neprijatno kada su me neki ljudi pohvalili na jadnoj svirci i rekli da izuzetno sviram i mada su neki od njih i znali da sam bubnjar i pjevac he rakao sam im da strasno mnogo vjezbam,mada za ovaj repertoar koji ja izvodim bi mi trebalo najmanje jos jedan vijek moga zivota da to sve uvjezbam.a tebi alene i jos nekima momcima preostaje samo da opalite samarcinu takvom tipu kad ga vidite da tako radi i mislim da bi vam ruke brzo utrnule od silnih samarcina koje bi morali podijeliti takvim tipovima.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
|
![]()
Kakva kronologija, bandovi se žale na duo svirače, a duo-trio žale se na one koji puštaju i glume...Na kraju krajeva mi koji sviramo na arrangerima isto puštamo ritam, sve je nasnimano (bass, kontra, bubanj) za sve to držimo tri prsta za akord, neko drži jedan
![]()
![]() |
#5 |
Belaj boy
|
![]()
Kladim se u zivot da mi stane na crtu bilo koji fajlas na svetu da cu da ga iskidam repertoarom i svirkom i da ce svima biti jasno za pola sata ko je ko u toj prici.Braco,kad pocnem da rokam samo po jednu strofu,pa jedan zabavnjak pa totalna seljanija,pa jedan Oliver,pa Zvonko Demirovic,pa kad pomesam sve zanrove koji postoje na svetu,to ne moze da isprati ni jedan komp. a ne neko ko pusta fajlove.ZIV COVEK se oseti u svirci.Da ne pricam za one stare vasarske fore(sve primenjujem kad moram),sviram klavijaturu preko stolnjaka,klavijatura na glavu(a la MIlanceshow) isl.Ja licno i nemam nista protiv tih ljudi jer se svako snalazi kako zna i ume ali da ce neko bolji posao i atmosferu da napravi od dobrog,namazanog muzicara,NEMA SANSE.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Godfather
|
![]()
Chemu vishe ovakve teme?
Neka svako radi kako zna, i svako neka gura svoje... Shto kaze jefta, ne moze njega ni jedan fajlash nadmashiti u dizanju atmosfere, i zato ima vishe posla od njih... Ako bar neshto vredish, necesh sedeti kod kuce, sigurno... Nisu oni krivi... Krivi smo mi sami... Ko im bre pravi te fajlove?!? Po ko zna koji put pitam... Dosta da svi jadaju nad svojom "tuznom sudbinom" a i sami su krivi za sve to... Lepo svrakan reche, a i hajro potom... Ali nece i ne moze biti tako... Zato, neka svako gura svoje, i neka radi, i rezultata mora biti! Shto mi reche jedan ortak, pre par godina, kada mi je pomagao da spremim ispit:"Prekini da kukash vec jednom kako ne znash, i pochni da radish, pa cesh poloziti!" To je ono pravo... ![]()
![]() |
#7 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
A na kraju priče gazde broje lovu i plaćaju muziku...onu koja mu pravi posao...
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Sve je to,kako bih rekao,uzrocno-posljedicno vezano.
Jednom sam cini mi se vec i pisao ovo: -Pojava klavijature na trzistu i njeno uvodjenje i koristenje,je prvo iz bendova izbacilo ritam gitaristu. Onda,pojavom aranzera,bez posla ostaje masa bubnjara a kasnije i bas-gitarista. Ako je muzicar,koji je svirao aranzer,jos znao i pjevati,onda i jedan broj pjevaca gubi stalne angazmane.Jer to je bio ONE MAN BAND ili sve u jednom,sto bi rekli,a najjeftinija opcija za one koji ih placaju. E,ko je bio mladji po godinama,mogao se prihvatiti posla,zagrijati stolicu i nauciti,makar koliko-toliko da svira (neki cak i vrlo dobro). Koga su u tim i ovim vremenima uhvatile godine,e on nije imao ni vremena,ni zivaca ni strpljenja da uci svirati.Oni su se snasli na ovaj nacin,o kome se ovdje diskutuje,a to je da pustaju fajlove. Vremena su jako cudna i parola je "snadji se",a snalaze se i bivsi muzicari, a i vlasnici ugostiteljskih objekata. A publika,kao publika,neopterecena nacinom na koji zvuk dolazi do njihovih usiju,vjerovatno ode zadovoljna-jer i ti ljudi naprave i stimung i atmosferu. Razlike ima naravno u odnosu na LIVE svirku,ali njima nema. Moje je misljenje,da pravi muzicari,moraju i trebaju biti i agilniji i prodorniji u pronalazenju posla i koristiti sve moguce veze,poznanstva i svaku priliku da se pokazu i dokazu.I ako u tome uspiju,posla bi trebalo biti.... Ja drugacije,ne znam sta bih rekao na ovu temu. Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 04.07.2007
Mjesto: Beograd
Downloads: 99
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: 2x korg+2X dalape
![]() |
![]()
E bre pa to sam ja i ne zalim se ,ima posla ,klaviatura mi stoji kuci a radim na bubice.Nema lazi nema prevare ljudi to vole jer su zbog fajlasa svi revoltirani
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|