|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]() ![]() e pa boki, imas neke ideje brate ... moj dsr2000 iz 1988 ima taster za portamento a za sekundu napravim iz jedne polifonske boje mono ... ja bez poly/mono i portamento ne da sviram! kako to izgleda na vasim roland, korg i yamaha klave/aranzere? cuo sam nesto da korg pa 50,60,80 nemaju portamento?! jel to tacno il je neka zahebancija? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Ovako,može se naštimati kod Rolanda GW 8 da se portamento uključuje i isključuje na d-beam funkcijama,a kod Yamahe PSR 3000 jednostavno napraviš boje sa portamentom i memorišeš ih u user(imam neograničenu memoriju,s obzirom da imam SM card 128 MB i USB stick-bilo kojeg kapaciteta-evi sad ima i po 16 GB).A,što se tiče odgovora na temu,zanimljivo mi je ovo Bobanovo razmišljanje,još bih dodao da se pritiskom na dugme aktiviraju točkovi i upravljački sistem,po mogućnosti sa navigacijom(jer se nekad popije i koja prekomjerna),pa da nas poslije svirke aranžer odveze kući,da ne zajebavamo taksiste ili da ne vozimo pjani.Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Idealan aranžer treba biti što jednostavniji.
Znači, da je lagan, kvalitetno napravljen, i da se ne kvari. Najidealnije bi bilo da je kompatibilan sa svim modelima kao PC, pa da mu nadograđuješ po želji što ti treba u njega. HDD ili SSD, sampler, vokoder, otežanu tipku, color display, očeš touch screen il ne, medij za pohranu podataka, također po izboru. Znači neka naprave osnovni model, a ja ću ga nadogradit s memorijama, samplerima i ostalim drangulijama prema vlastitom čejfu. neka naprave jedinstven software tj OS za sve profesionalne aranžere (nešto kao Windows) s mogučnošću nadogradnje, programa, plugina, drivera isl. Uz popularnu početnu cijenu od kojih 300-400 € i posle nadogradnjama (znači prodajom podrške) napravili bi 10 puta veči bussnies nego sa nekim standarnim modelom. I onda kupiš naprimjer klasično kučište, pa mu nadogradiš tipku od Fatara, pa mu staviš memoriju od 1 Gb, pa mu ugradiš VAST syntezu od Kurzweila. Izlazna pojačala mu staviš od Rolanda, Touch screen od Mac-a, Yamahinu muzičku karticu, KORG-ov MOSS ... i na kraju kakvi smo mi narod će nas takav projekt koštat preko 3.000 € ![]()
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 02.11.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 252
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg,Yamaha,Ketron
![]() |
![]()
to sto su vec druge kolege navele i da jos ima meni na nasem jeziku naravno i help funkciju kad se zapne da se covjek podsjeti i sti na nasem jeziku .neznam dali tako nesto uopce postoji do sad koliko sam upoznat da to jos nije slucaj
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 27.06.2010
Downloads: 816
Uploads: 6
Rekao HVALA: 6
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg Pa 80
![]() |
![]()
Po meni idealan aranžer bi trebao da ima:mogućnost ugradnje hard diska,da bude lak,da ima veliki touch screen,da bude kvalitetan,da ima pristupačnu cenu,da ima dobre fabričke boje i ritmove.
Promijenjeno od rolandg800 (07.10.2010 u 17:53 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 29.09.2008
Mjesto: Svajcarska
Downloads: 496
Uploads: 30
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 18 puta u 18 Postova
Instrumenti: Harmonika,klavijature
Interesi: Crtanje,filmovi
![]() |
![]()
Ako gospoda(ne Ekrem Jevric)vec ovi iz Rolanda izbace bilo koji aranzer sa semplerom ja sam zadovoljan i nista vise ne trazim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kao kod kuće
|
![]()
Idealan aranzer bi trebao da imac citas bankovnih kartica,posto je kesha sve manje i manje,plastika pocela da uzima danak,dodju na svirku i vade kartice i smeju ti se u oci,e video bih da li bi se onda smejali,hehehe,malo sale.
HM,idealan aranzer,recimo nesto kao pa2x pro,ali sa 5 oktava,a rom da mu je kombinacija svega najboljeg iz Korga,Rolanda i Yamahe9(M3,fantom,motif),+moss+radias bord,povecan broj usera poprilicno,i recimo ram od jedno 2GB,mislim da bi se vecina slozila da bi bio bum aranzer,a realno je izvodljivo,i da vise izlaza,za odvajanje elemenata ponaosob. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
aranžer, idealan |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|