|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.08.2009
Downloads: 51
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
samo se ti zox smjeskaj... ja sam u subotu imao 5 pa 800 na servisu... danas dolaze jos dvojica ljudi... to sto ti znas 5 ljudi kojima rade dobro nije nemoguce , jer ja znam najmanje 300 , ali omjer je skoro 1 na 1 i to je u odnosu na pa50,60,80,1x,2x neuporedivo... Sto se tice Korga on je i javno stavio na stranicu problem sa RAM memorijom , ali to nije jedini kvar. RECALL se radi kod proizvodjaca koji u GARANTNOM ROKU dobiju veliki broj vracenih proizvoda , a kod PA800 na zalost 99% slucaja se desava poslije isteka garantnog roka , tako da njima ne pada napamet da svoju zlatnu koku povlace , jer su i dijelovi za njih roba ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nishki
|
![]()
@zox2003
Na balkanu je malo drugacija situacija.... Ili mi ekstremno iskoriscavamo klavijature.... Ili nam poturaju fash robu..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 04.11.2008
Downloads: 272
Uploads: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
ja jos nisam imao problema sa klavijaturom a klavijatura je super mislim da se to ne moze poreci a i vecina najboljih klavijaturista sviraju na njoj barem u Bosni koliko sam ja informisan....Osman koji prati Sanju Maletic svira na njoj....Sanel Bajrami koji prati Osmana Hadzica svira na njoj...Alija koji prati Koketa svira na njoj...i jos dosta vrhunskih muzicara iz Srbije cije sam video snimke sagledao sviraju na njoj...Omjer cijene, mogucnosti i kvaliteta je vise nego odlican....Mnogi ljudi experimentisu na njoj slusaju svacije savjete itd...pa se zato i kvari...Cinjenica da je ram mana ali ispravnim radom na klavijaturi garantujem da nece otici...Ja sam prvi svasta experimentisao dok nisam dobio upozorenje "ako nastavis tko jos dva tri puta ode ram"...Na kraju krajeva mercedes kao br.1 u automobilizmu ima mana i mislim da svaka klavijatura ima mane ali posto je PA800 najzastupljeniji da je logicno da ce se kod njeg otkriti najvise mana....ali to nije tema danasnje emisije...tema danasnje emisije je...........
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.02.2006
Mjesto: USA
Downloads: 283
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
![]() |
![]()
Nazalost BRAUN moram da te razocaram....Recall se radi u bilo kojem slucaju a ne samo u garantnom roku....bar je tako ovde.Ne znam koliki je garantni rok tamo ali ovde je 24 meseca.
Ja ne znam sta se desava sa PA800 dole ali ovde sam kontaktirao par nezavisnih servisnih centara i razgovarao sa njima u vezi potencijalnih problema o kojima je pisano za PA800.Niko od njih nije bio preterano 'uzbudjen' u vezi nicega.Desavaju se kvarovi ali je sve u normalnim granicama i vecinom su to kvarovi gde je onaj koji koristi klavijature najvise doprineo (slomljena dirka,prosuto pice,....).Cak sam pitao i u vezi RAM memorije i niko mi nije rekao da su imali problema...Pazi, ne moze memorija da zna kad je kraj garantnog roka pa da 'crkne' posle toga... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.08.2009
Downloads: 51
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Na zalost iz moralnih razloga ne mogu da objavim spisak imena ljudi koji su servisirali pa 800 kod mene (vec sam naveo da nisam serviser vec vodim prodaju klavijatura, ali servis ide preko mene) jer vecina ljudi odmah proda takve klavijature... Reda radi ponovicu jos jednom da na nasim prostorima abnormalno i cesto upisivanje setova i jako losa energetska situacija (pogotovo sa spicevima visokog napona) ima uticaja na kvar. U americi je napon 110 V i vjerovatno i to utice na rad svih uredjaja. Ali ovdje se radi o cinjenicama. Cinjenica je da se PA 80 skoro i nije kvario ...i sva ostala PA serija. Cinjenica je da sam 100% siguran da nam niko ne uvaljuje falsh robu , ali nesto ne valja. Da se razumijemo ja i dalje prodajem Pa 800 i on znacajno puni moj dzep ali nisam nikad mazao ljude ,pa necu ni sad. A ja licno uopste ne sviram vise aranzere , pa me boli uvo .Imam Kurzweil PC1se sa klavirskim dirkama i ne treba mi ni jedan sempl.
PS a o nezavisnim servisnim centrima je tek prica... Oni imaju teske interese da ljudi ne kupuju klavijature koje se ne kvare ....Pa od cega bi oni zivjeli??? Promijenjeno od braun (12.10.2009 u 18:17 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ja sam sto puta pisao o tom Pa800!Bolje da su mu dali ime SHIT800 ali nema veze,veliki a mozda i najveci promasaj Korga od kada pravi klavijature i sam proizvodjac je svestan koliko je zagovnao i pozurio sa izbacivanjem ovog modela a sad je kasno za sve,oni vec rade na razvoju novog modela a taj Pa800 ostaje nama da se patimo
![]()
![]() |
#7 |
Vredan član društva
|
![]()
pa 8oo je po meni bio pokusaj Korga da napravi jeftiniju varijantu tada preskupog pa1x zbog masovnije prodaje,ali veoma kobno po nas muzicare!Ja bih ga nazvao i osakacenim pa1x,to je ustvari bio nov pa8oo.Vjerovatno kad bi se izracunala ta razlika u cijeni ona bi bila izrazena kroz prodaju riknutih RAM memorija,ploca,displaya i ko zna cega kao i cijene servisa.A zivce muzicara niko ne racuna,uzimanje i posudjivanje klavijatura dok je tvoja na popravci i sl.Dovoljno je samo uzeti statistiku servisiranih pa800 i servisiranih pa1x.Na kraju dolazim do zakljucka da nisam dovoljno bogat da kupujem "jeftine" stvari!Veliki minus za Korga kao proizvodjaca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|