|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Ostalo Ono prateće opreme što do sada nije pomenuto |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 09.07.2009
Mjesto: EU
Downloads: 65
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg PA80, TR61, PA2X, Guerrini President Champion
Interesi: Muzika, RC-Car1:10
![]() |
![]()
e tu bi se i ja složio
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.01.2009
Downloads: 497
Rekao HVALA: 0
![]() |
![]()
Kontakti su apsolutno opticki tako da zrak probija obicnu hartiju a kamoli prasinu a
oksidacije apsolutno nema.Magnetni sistem koji su koristili dosta Italijani u ugradjivanju midija u harmonike je sasvim nesto drugo i ima ih dve vrste a obe vrste imaju velikih problema sa magnetnim histerezisom.Prvi sistem je sa takozvanim rid kontaktima(to su male staklene cevcice u kome je smesten kontak) kad magnet pridje kontaku on zatvori kontakt a udaljivanjem magneta magneta se kontakt otvara. Od ovog nacina izrade treba bezati sto dalje jer je fakticki nemoguce svirati zvog kasnjenja i zadrzavanja tona a i brzo se kontakti lome a kod montaze treba citava nauka kako ih postaviti da bi funkcionisali kako tako. Druga vrsta kontakta sa magnetima je sa hal senzorima,to je ta varijanta koju pominjes da imas u levoj strani ona je upotrebljiva ali ima i ona problema postaviti ih kako treba da bi moglo da se svira pristojno.Za brzo sviranje nisu bolje je svirati na feder kontaktima pa neka i krce. Mikanova prerada jeste od plastike,napravio je caure koje su dobro zamisljene. Kontakte stavlja klasicne feder psrebrene a inace dosetio se da ide kontra logikom. Uz malo elektronskih komponenta okernuo je logiku.Dok se ne svira kontakt je zatvoren a kada pritisnes dugme kontakt se otvara i daje notu on.Posto nema nikakvog dodira dok je dugme pretisnuto nema ni krcanja medjutim problem je prebacen kada se dugme pusti a tada se kontakt spaja i moze doci usled prljvstine ili korozije do sitnog prekidanja pa cak i da se ton neiskljuci sto trazi dodatno da se dugme malo udari da bi dobio kontakt tako da je mozda ovo veci problem u sviranju kada neki ton ostane ukljucen negoli kada krci. Sada smo rastumacili o kojim se kontaktima radi.A sto se tice sviranja svko se privikne na bilo koju preradu a onaj ko nezna da svira nevredi mu nikakava ni klavijatura ni prerada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 09.07.2009
Mjesto: EU
Downloads: 65
Instrumenti: Korg PA80, TR61, PA2X, Guerrini President Champion
Interesi: Muzika, RC-Car1:10
![]() |
![]()
..... u potpunosto se slažem!
Kad uradim svog PA2X postaviću slike ![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.05.2009
Mjesto: kragujevac
Godina: 54
Downloads: 337
Uploads: 44
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: pa 80,korg le
![]() |
![]()
Opticki su prava stvar.Nego, da li moze da se od njih napravi dinamicka tastatura?Da li je to izvodljivo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.11.2005
Downloads: 2345
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]()
I mene zanima da li moze od optickih da se napravi dinamicka tastatura?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 24.10.2007
Mjesto: Cacak
Downloads: 275
Instrumenti: Korg PA800, Guerrini Champion Oro Elegant
Interesi: Razmena materijala
![]() |
![]()
Moze li neko reci kakvu preradu rade Arsenijevic-ci , kakva iskustva imate sa tom preradjenom klavijaturom, a valjalo bi i neku sliku postaviti da se vidi kako to izgleda.
Pozdrav kolegama. Dodato: Dallape mozes li postaviti neku sliku od Arsenijevic-ceve prerade, interesuje me kako to izgleda i kakvi su kontakti i elektronika unutra. Pozdrav kolegama. Promijenjeno od vladeco (21.11.2009 u 13:00 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
|
![]()
Cao evo na slici imas dve prerade. Dole pa2 pro Arsenijevic mehanicka i gore fantom x6 na kontakte neki lik iz Indjije. Na ovom drugom Fantomu je isto kao sto vidis arsenijevic
TYROS 2 Promijenjeno od coke357 (21.11.2009 u 13:13 sati) |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio coke357 za ovaj koristan post: | vladeco (21.11.2009) |
![]() |
#8 |
Drugar foruma
|
![]()
Evo ovde imam kombinaciju Pa2PRO-M3M koja nije losa ali sam se na kraju odlucio za kombinaciju PA2PRO- Fantom G6 koga cu za koji dan preraditi najverovatnije opet kod Arsenijevica.
Sledeći član vam se zahvalio coke357 za ovaj koristan post: | vladeco (21.11.2009) |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 06.09.2008
Downloads: 1695
Uploads: 25
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
![]() |
![]()
I ja zelim sam to ugraditi Korg pa 50 mashini.
Slao sam privatne poruke nekoliko osoba, pito gdje ima kupiti dugmetaru taj komplet dio. Niko nece da odgovori, svakome je tesko odgovoriti i pomoci. 600 eura skupo je, za te mozes kupiti neku klavijaturu novu???? ako grijesim izvinjavam se |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Belaj boy
|
![]()
600e za pet oktava je cena za mehaniku sa dinamikom a postoje i jeftinije varijante.Mislim da rede i za 50e po oktavi neku varijantu sa kontaktima koja je veoma dobra.Svi mi dugmetarci smo do pre godinu dana svirali na kontakte pa nam nista nije smetalo.Ja i dalje imam aranzer na kontakte i savrseno radi vec 9 godina.Mislim da je Mikan iz KG prodavao neke delove za samougradnju ali koliko je pametna prica ne znam,posto se ne dobija nikakva garancija niti servis.Ali i to postoji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
dugmetaru, klavijature, prerada |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|