|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.03.2008
Downloads: 14
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 14 puta u 12 Postova
![]() |
![]()
@MT775
Ako ozvucavas velike prostorije/prostore, nije trebalo da kupujes ove kutije, ovako si u sah-mat poziciji (kutije slabe-PM600 jos slabiji) ![]() Najbolje resenje ti je da prodas/zamenis PM600 za novi PM600/2 ili PM1000/2 i zavrsen posao.Snagasi i sl. za ovu kombinaciju kutija - bacanje para. Pozdrav |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio domino za ovaj koristan post: | MT775 (16.12.2009) |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Na prvi pogled izgleda idealna kombinacija
![]() Imaces uvek problema da usoglasis bas bin sa satelitom! Uvek ce ti basovi biti jaci,posto radimo u pasivnom modu i kutije dobijaju istu snagu od pojacala. Ako znas dobro i "hirurshki" da podesis graficki EQ i time nivelisas basove uz ZX1,imaces uspeha,imeno ZX1 je cudo od kutije.Odlican balansiran sound ali steta,premalo za Sb122.Znaci nije problem PM,nego nivelacija basa i satelita. Za male svirke 80-100ljudi ok,za vece stvari....Mission Impossible Pozz
Sledeći član vam se zahvalio aleksandar72 za ovaj koristan post: | MT775 (16.12.2009) |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
![]() |
![]()
@aleksandar72
Nisam video nigde do sada na netu ili uzivo idealnije izbalansiran sistem u parallelu u smislu odnosa woofer-satelit. Kutije dobijaju istu snagu iz pojacala ali ne sviraju istom jacinom, zx1 je 94dB a Sb122 98-99dB sto je idealni odnos. To je pozitivna strana ovog sistema a sa druge strane ta mala osetljivost satelita stavlja taj sistem u klasu neozbiljnih i jako slabih. Opet kazem, za male i lagane svirke nema bolje od EV-a to potpisujem, za "malo gasa" ne... Pozzz
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.11.2008
Downloads: 530
Uploads: 5
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
evo da ne otvaram novu temu. nadovezat cu se na ovo u vezi usklađivanja woofera i satelita. imam kombinaciju soundcraft spirit powerstation. bell v5sl sub i 2 jbl g 734. kod mene se desava obrnuta situacija , odnosno woofer se necuje. ne dolazi do izražaja . kad sviram aranzer, a kad sam sa inteneta skido one mp3 fajlove za testiranje onda sub dolazi do izražaja.
specifikacije suba : 400w mono 200w + 200w stereo 15" 2x4omh 8 ohm mono 101.5 dB (1W/1M) jbl : 200w pink noise 15" 8 ohm 102 dB (1W/1M) probao sam sve moguce kombinacije. ali kad woofer okrenem u smjeru u kojem su i sateliti onda imam osjecaj koda ga i nema, a kad ga okrenem i stavim da lupa u zid onda se malo osjeti. i jos nesto kolko jbl moze proizvesti max dB tj u peak . ne razumim se u to mjerenje i jedninice. SPL,(1w/1m) ,molio bi da mi neko objasni u vezi usklađivanja i dB jedinica . pozz |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio pa1x pro elite za ovaj koristan post: | MT775 (17.12.2009) |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
|
![]()
@Beethoven
Kutije dobijaju istu snagu iz pojacala ali ne sviraju istom jacinom, zx1 je 94dB a Sb122 98-99dB sto je idealni odnos. U tome je i problem! Hteo sam bas na to da skrenem paznju. Jedan EQ a dve kutije, koje po meni i ne pasu zajedno,tako da ce uvek trebati korekcija grafickog EQzera a svi znamo kako radi graficki EQ na PMu ![]() Opet tu zavisi i koji pravac muzike se koristi,ali ako svira danasnji turbo folk na tom sistemu,imace problema sa korekcijom basova,100%! To je pozitivna strana ovog sistema a sa druge strane ta mala osetljivost satelita stavlja taj sistem u klasu neozbiljnih i jako slabih. Ne bih rekao da je ZX1 neozbiljna i slaba kutija ako se pravilno koristi.Po meni kombinacija 8" +1",jako dobro zvuci kod ZXsa.Mozda i idealna kutija za manji monitoring ili "split Installation speakers". Pozdrav
Sledeći član vam se zahvalio aleksandar72 za ovaj koristan post: | MT775 (17.12.2009) |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
![]() |
![]()
@aleksandar72
Kod parallel veze ne mozes ni ocekivati posebnu korekciju satelita i woofera, tako je i predvidjena. Jedino kod ovog sistema sam naisao na odlican odnos gde odvajanje nije ni potrebno. Najnormalnije se obe kutije (satelit i woofer) koriguju jednim te istim EQ-om tog kanala i kraj price. Ovaj sistem sam imao oko 2 godine, odradio na njemu puno i ma koju muziku svirao, bilo je ok. @pa1xpro elite U tome i jeste problem sto tvoja kombinacija nije fabricki sklopljena vec si je ti sam sklapao ne znam po kojoj logici. Kada se desi da woofer i satelit imaju istu osetljivost, onda je neophodan bi-amp tj. napajanje iz dva zasebna pojacala od kojih je pojacalo za woofere mnogo jace (neki smatraju i 6x jace ![]() Pozzz
Sledeći član vam se zahvalio Beethoven za ovaj koristan post: | MT775 (17.12.2009) |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Radio sam na toj kombinaciji kutija samo sto je mikser bio PM1000/1,odlicno mi je radilo sve a i on je covek rekao da rade svirke 200 ljudi i to ce da odradjuje posao lepo,vrlo lepo a za vecu snagu cepaj snagas
![]()
Sledeći član vam se zahvalio Marco7 za ovaj koristan post: | MT775 (17.12.2009) |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|