Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Ostalo > Servis klavijatura - uradi sam

Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl.

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 13.01.2010, 13:37   #1
svirac007
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 01.03.2006
Downloads: 2117
Uploads: 0
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 21 puta u 19 Postova
svirac007 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Moze se solidno spustit dirka da bude plica a i dalje da radi dinamika i ostalo. shvatam ljude nije lako svirat sumadiju,sevdah.... (ja dosta sviram u tercama-duplikatu) na dubokoj tipki kao sto se moze na istoj svirat jv,folk,pop.... pa neka svako stima kako mu odgovara sto ja moram po japanskim ili kineskim mjerama dubine i tezine svirat . heh kad se sjetim PA50 ono se nebi smjela ni zvat tipka. pozz
svirac007 je offline  
Star 13.01.2010, 16:00   #2
roki
Početnik forumacije!

roki's Avatar

Registrovan/a dana: 18.01.2006
Mjesto: Austrija,Klagenfurt
Godina: 48
Downloads: 1129
Uploads: 16
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Korg Pa2x Pro
Interesi: Muzika
roki befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
roki pošalji poruku preko MSN messengera roki pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

@tranzit,vidi, to sto si napisao je potpuno u pravu,ja nisam mehanicar klavijatura,i kod mene nije iskljucen ni aftertoch ni dinamika,ja sam to vidio kod jednog mog prijatelja koji svira 25 godina harmonike i klavijature i rekao je da mu nista ne fali, on ima pa2x i to je isto radio i na pa800 ,stim sam i sam probao, i mnogo je bitno da se ne prelazi ova visina sto sam ja napisao i onda se ne gubi aftertoch i dinamika,a ti kako hoces,kod mene funkcionise a ja sam samo dao primjer,mada..mozda nisam trebao ali nema veze sve kritike i ispravke mogu biti i dobronamjerne.Evo kolega svirac007 je napisao i razlog "kineska klavijatura"bilo je tema i kakve su tipke na rolandovim,yamaha itd. klavijaturama pa ne bih ulazio vise u te teme.
svako dobro i pozz od rokija
Star 13.01.2010, 17:20   #3
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Da si ti meni ziv i zdrav a sviraj na cemu i kako god ti srce zeli. Prijatelj koji ti prica da se nije nista poremetilo tim spustanjem klavijature, ni dinamika, ni aftertouch, prica bajke ali to je opet na njegovu dusu. Jednostavno je nemoguce toliko skratiti hod dirke a da se ne upropasti velocity i aftertouch. Klavijature se po ovom pitanju podesavaju u deseti dio milimetra a mi pricamo o stotinak puta vecim vrijednostima. Nemam te namjeru ubjedjivati ali je defakto jedini nacin za "ubrzanje" reagovanja dirke, samo njeno odmjereno otezavanje i naravno prije svega vjezba, vjezba, vjezba... i svi trileri i terce idu kao podmazani, pa ako treba i na tarabi.
tranzit je offline  
Star 13.01.2010, 18:51   #4
pincium
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 02.12.2006
Downloads: 39
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
pincium befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

...a bre "tranzit", jesi dosadan...

Promijenjeno od pincium (13.01.2010 u 18:53 sati)
pincium je offline  
Star 13.01.2010, 18:54   #5
zeljko
Banovan!

Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
zeljko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

zeljko je offline  
Star 13.01.2010, 19:03   #6
Dell
Satriani

Dell's Avatar

Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
Dell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein LichtblickDell ist ein Lichtblick
Dell pošalji poruku preko MSN messengera Dell pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

pincium, ne znam jeste li se pod tim "tranzit jesi dosadan" zezali ili ozbiljno mislili, ali suzdrzite se takvih komentara, nije im mjesto ovdje i obavezno procitajte pravilnik

www.yu-midi.org/forum/faq.php

Dell je offline  
Star 13.01.2010, 19:46   #7
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od pincium Pokaži Post
...a bre "tranzit", jesi dosadan...
Moze biti, moze biti, ama cini mi se da je bolje sto puta ponoviti nego jednom plakati. A zamisli samo kako su meni dosadni postovi o tom spustanju klavijatura a sigurno znam da momci i ne sanjaju sta time rade i klavijaturi i sebi, pa opet se ne zalim. Nego ima jedno nepisano pravilo, onom koji nece da mu se pomogne ne treba ni pomagati.
tranzit je offline  
Star 13.01.2010, 22:35   #8
tesla
Saobracajni Inspektor

tesla's Avatar

Registrovan/a dana: 17.09.2007
Mjesto: beograd
Godina: 47
Downloads: 135
Uploads: 2
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 25 puta u 22 Postova
Instrumenti: KORG PA800
Interesi: muzika
tesla befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
tesla pošalji poruku preko ICQ messengera tesla pošalji poruku preko MSN messengera tesla pošalji poruku preko Yahoo! messengera tesla pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

A kazi mi kako se to izgubi after-touch??
A i postovi ako su ti dosadni nemoj da ih citas to je bar prosto.
@pincium
uzdrzi se od takvih i slicnih komentara

"RADI DOK JE DAN JER KAD NOC DODJE VISE NECE BITI VREMENA"
Isus Hrist

KLIKNI OBAVEZNO OVDE!!!
tesla je offline  
Star 13.01.2010, 23:46   #9
svirac007
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 01.03.2006
Downloads: 2117
Rekao HVALA: 24
Zahvalili mu 21 puta u 19 Postova
svirac007 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

E Tranzit tranzit nemoj tako debelo tvrdit stvari koje nisi vidio, da smo blizu da se bar opkladimo po 100eura da je moj pa800 poplicen i radi dinamika i sve ostalo kao i ranije ali eto ubijedio si sebe da si upravu. Mnoge kolege izbjegaju PA1XPRO,G1000,G800 itd. zbog teske tipke znaci nema tu tvoje "VJEZBA SAMO VJEZBA" Gledo sam muzicku emisiju gdje mislim da je austrijski pianista Klajderman se sprema za koncert u Tokiju i uveli su ga u neki salon u tokiju sa 20-30 klavira i on komentarise i sjeda od jednog do drugog isprobava dirku i ton da bi odabro sa kojim ce odradit nastup i komentarise da mu puno znaci tipka inace po evropi dovezu njegov klavir na nastup a kad ide prekookeanski tamo izabere jedan, znaci jedna takva velicina pianiste pa nije mu svejedno izmedju ostalog i tipka. Usput da kazem da nekome i ta dinamika mozda netreba (smeta) vazno je kako covjek svira -zvuci a jel s dianmikom ,spustenom,otezanom to je licni ukus. hajd zivio
svirac007 je offline  
Star 14.01.2010, 02:06   #10
toni 11
Banovan!

Registrovan/a dana: 23.09.2007
Downloads: 134
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
toni 11 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja ću probat sa letvicom makar za probu da vidim,to me ništa nekošta,ko neproba i nezna
Ako nevalja lako mi je maknut.ako valja nekako ću i crne sredit i super.
Javim vam šta sam uradio i kako radi.Pozzz
toni 11 je offline  
Tema zaključana

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 08:22

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije