|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]()
Vrlo precizan i strucan odgovor,nema sta
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 28.02.2006
Mjesto: Sad trenutno u svedsku a inace sam iz nisa
Godina: 42
Downloads: 1661
Uploads: 6
Rekao HVALA: 51
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: Korg M3 61,KORG TRTON CLASSIC HDD+interniHDD+MOSS-BOARD!!! ,KORGPA2X PRO,YAMAHA DX100
Interesi: Zenske naravno hehe
![]() |
![]()
Ok hvala vam na odgovoru,kabi....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
ja se ne slazem potpuno sa odgovorom kolege harisa ....
radias nije board kao moss vec je samostalni synthesizer i njegove boje nemaju nikakve veze sa m3 ... to ti dodje vise ovako: na m3 sviras harmonike i klarinete a na radias lude sintheticke boje koje m3 isto moze da realizira al ne bas tako dobro kao radias ako kupis m3 sa radiasom onda imas 2 razlicita modula a sviras na jednu kljavu i svaka ima svoje izlazke ... i jos ovo, bez ljutnje drug kabi, ne bi verovao da je tebi potreban radias za tu vrstu muzike koju ti sviras ... jedino ako hoces da prodjes na techno i rap, trance sta ja znam ... mossboard je slicno kao kao KORG Z1 uz razliku da ima samo 6 tonova a Z1 12 ...
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
![]() |
![]()
Radi potpune informacije onda treba reči da postoji Radias kao zasebna klavijatura odn. modul koji se može instalirati na klavijaturu M3 od 73 ili 88 tipki, ali postoji i Radias proširenje koje se ugrađuje u M3 i po tome je istovjetno Moss Ekspanziji.
Prednost Radias Modula je veća kompleksnost u kreiranju zvukova kao i zasebni dugmi za brzi pristup parametrima, a prednost Radias ekspanzije jest što se u potpunosti integrira u M3 i postaje dio njega te se svim parametrima pristupa preko ekrana, kao i svim ostalim funkcijama koje M3 tvornički ima. Kada se koristi Radias Modul, on se zapravo povezuje s M3 na klasičan način, preko Midi portova. Mislim da je kabi ipak mislio na Radias proširenje i u tom smislu je Radias usporediv s Mossom. Moss je meni tehnički bio jača sprava jer je ta ekspanzija objedinjavala nekoliko sinteza u jednom: virtualna akustika, virtualni analogni sintesajzer, FM sinteza i još ponešto. Radias je samo virtualno analogni sintesajzer, ali mu je prednost i to što ima, za razliku od Moss ekspanzije, 24 glasnu polifoniju. Pored ostalog, u kompleksnim kombinacijama može se rasteretiti polifonija samog M3. Mislim da je ta ekspanzija prvenstveno za one u potrazi za tipičnim synth zvukovima, padovima, leadovima i slično. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 28.02.2006
Mjesto: Sad trenutno u svedsku a inace sam iz nisa
Godina: 42
Downloads: 1661
Uploads: 6
Rekao HVALA: 51
Zahvalili mu 14 puta u 14 Postova
Instrumenti: Korg M3 61,KORG TRTON CLASSIC HDD+interniHDD+MOSS-BOARD!!! ,KORGPA2X PRO,YAMAHA DX100
Interesi: Zenske naravno hehe
![]() |
![]()
Ok sad mi je sve jasno,hvala jos jednom... Kabi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
@moj karma
kolko sam ja na prospektu video, radias se ne povezuje preko MIDI nego preko neki poseban kabl ... naravno je moguce i preko MIDI al kad ga ugradjujes u M3, tj. montiras ga pored M3 modul, onda se prikljucuje preko taj kabl (connect to module1, module2) ... a moram da priznam da nisam znao da postoji i radias kao EXB ![]()
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
E ja mislim da smo o Radias-u ovde pisali u jedno 10 postova i to detaljno pa mislim da je ova tema ponovljena po deseti put i besmislena je!!!
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|