|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Ostali proizvođači i razno Za sve one koji ne sviraju Yamaha-e, Korg-ove, Roland-e ili za one koji imaju meshovita pitanja. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 16.05.2008
Downloads: 39
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
da ti kao totalni pocetnik (vec godinu dana
![]() e bas zato sto je uzasno ,moj ti je savjet da to ucis da bude poprilicno savrseno xD kad dostignes tu vrhunac onda kupi aranzer i nemoj kad krenes jednu pjesmu da ucis bilo to po sluhu ili po midi fajlu neprekidaj dok je nenaucis celu ![]() moj ti je savet da za pocetak trazis pjesme koje imaju celu muzicku podrsku u pozadini ispod glasa a ne samo ritam neke stare sabanove ili klavirske neke domaćeg roka ![]() a osnovu akorde to ti neko mora objasnit ja neznam jos nista specijalno jbg nemogu ti puno pomoc mene je drug ucio ali dok mi neko nije objasnio sam nisam nista skonto . savet kod klavijatura izbegavaj casio marku ![]() pozzz i srećno |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 29.07.2009
Mjesto: C:Program files
Downloads: 671
Rekao HVALA: 30
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Instrumenti: Korg Pa500
Interesi: Muzika...
![]() |
![]()
Prvo bih zeleo da ti pozelim dobrodoslicu na ovaj sajt,sigurno ces naci ono sto te zanima..a sto se ovog pitanja tice i meni je tako bilo pre 2 godine,nisam nista znao ali nauci ces brzo samo nemoj odustajati..volja je najbitnija..ja sam u pocetku isao na casove(nesto malo) i savladao skale i akorde(mada sa harmonijom mi se cini da necu skoro izaci na kraj),a kuci sam sam ucio solo(desnu ruku),tu mi je dosta pomogao VanBasco program,probaj ga i ti pomoci ce ti sigurno..a sto se klavijature tice,ako ces aranzer za te pare ja bih uzeo roland g-600,ili cak ako nadjes g-800...pozz...
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Potpisujem post kolege m.a.g.l.a ali zasto pricamo o sviranju pesama...? Ima on da pregura tone i tone improvizovanih vezbica, da nauci note samim tim i pravilno razvija sluh. Kako bude usavrsavao tehniku od nule sve ce biti kompletniji i kompletniji. Mani se Van Basco i ostalih playera koji ti naizgled pomazu ali kad se naviknes neces moci nikako drugacije da skidas pesme nego tako mehanicki uz matricu. On nek ti sluzi za neke zahtevnije deonice kad bas ne mozes odnah skinuti nesto.
Gore je acekorg lepo objasnio: lestvice (skale), akorde, pomalo trilere i polako ces uci u fazon. ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
Pozdrav Boss i ostali ,
ja imam sina sada mu je 13 god. on je poceo otprilike sa 7 godina da svira. Moj bi ti prijdlog bio ako si u mogucnosti da vidis nekog ucitelja koji ce te opismeniti malo na muzickom polju. U men sin je jedno vreme isao na casove Klavira da bi poslije toga isao u 4 god. Muzicke skole gdje je samo ucio svirati na osnovu nota. Jedno ti mogu reci nemoj me pogresno razumjeti taj put je veoma dugacak ali ako imas volju onda nije problem.Sto kazu 5% talenat rest je TRUD.Sto s etice Aranger pogledaj neku Yamahu mozda PSR 1100 nades za taj novac neznam koja im je cjena, pitaj misljenja ostalih za tu klavijaturu. Puno srece |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.02.2010
Mjesto: Negde
Godina: 30
Downloads: 19
Rekao HVALA: 2
Instrumenti: Yamaha PSR
Interesi: Sport,muzika,surfovanje(po netu)..
![]() |
![]()
Hvala vam ljudi svima,posebno korisniku Acekorg.Vasi saveti su mi bili od koristi.Ali nista dok ne kupim klavijaturu.Do tad mogu samo da pricam,dok ne `opipam` dirke nista.
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 27.10.2009
Mjesto: Tamo daleko gde cveta limun zut...
Downloads: 445
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 20 puta u 15 Postova
Instrumenti: Korg PA50sd & Roland GW-7
Interesi: muzika,sport,programiranje
![]() |
![]()
Pozdrav svima.
Slazem se svim sto je navedeno gore. Ako si apsulutni pocetnik,kao sto sam i ja bio predlazem ti da ides na casove kod nekog profe ili dobrog klavijaturiste i da ti on objasni neke osnovne stvari o muzici. Jer sam ces tesko nauciti a ako ikad i naucis mozda ces nauciti nepravilno pa ce ti kasnije biti tesko da to ispravis. Na pocetku ne mozes odmah poceti sa trilerima i nekim teskim pesmama kao sto je i normalno.Pesmu ces svirati sa osnivnim tonovima a kasnije dolaze ulepsavanja,trileri,harmonija. A kada savladas harmoniju onda si na konju. ![]()
#7 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 15.09.2008
Mjesto: Mostar- Čitluk
Downloads: 190
Uploads: 9
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
pazi, vrlo je bitno ako hoćeš naučit pravilno svirat da nađeš nekog učitelja koji zna note, i koji je glazbeno pismen, a ne nekog samoukog koji je sam sebe naučio bubat. jer danas imaš svakakvih "učitelja". najpravilnije je svirat po notam, a sve ostalo je nepravilno i samo ćeš pogrešno naučit i kasnije se neće dat ispravit. pjesme tek sviraj kad dobro savladaš osnove, kao što je već rečeno!
pozdrav! |
![]() |
![]() |
#8 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.02.2010
Mjesto: Negde
Godina: 30
Downloads: 19
Rekao HVALA: 2
Instrumenti: Yamaha PSR
Interesi: Sport,muzika,surfovanje(po netu)..
![]() |
![]()
Evo posle malo googlanja i saveta,nasao sam Roland G600.Za jednog pocetnika mislim da je to izvanredna stvar.E sad sta vi mislite?Koje su joj mane i prednosti?Da li ima boje za nasu muziku?Da li je G600 dobar izbor?
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|