|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
Pokaži Rezultat Ankete: Aranzer kao LIVE bend?ZA ili PROTIV? | |||
Aranzer treba da zvuci ko aranzer |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 36,23% |
Aranzer treba da zvuci ko band |
17 | 24,64% |
Aranzer treba da zvuci ko aranzer i kao bend |
27 | 39,13% |
Glasač: 69. U ovoj Anketi ne možete više glasati |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Ja sam glasao za i aranzer i bend. Necu klavijatura da mi zvuci tako da kad sviram pesmu da izgleda kao originala, nego pretezno pustim neki univerzalan ili fabricki ritam i povezem nekoliko pesme u neki Mix. Tako mi najbolje zvuci, a sa takav tip svirke se mozda vise doblizavam do bend nego aranzer, al ustvari i to je sustini u zivoj muzici. Kako sto je rekao drug Makso ako gazda hoce original, pusti ce CD, kad se svira u zivo trebe svirac da pokaze svoju kreativnost i da interpretira melodiju na svoj nacin. Bar ja ovako mislim. Mnogo ljudi nece se sloziti sa mnom, onda oni neka sviraju kako oni zele. Ovo je moje misljenje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ja nisam bas nesto ljubitelj aranzera,narocito za dvojke posto vrti u krug i svira isto non-stop.Ja pretezno,kad ima pored mene solista pustam ritam masinu i sve ostalo sviram manuelno i to zvuci live,kao neki bend,orkestar uzivo.Koristim univerzalne ritmove posto sviramo bas mnogo pesama,stare,nove,zabavne,strogradske....brdo toga.Po meni,klavijatura treba da zvuci live.Ne voli narod kada to bas zvuci kao CD jer misli da se pusta da samo svira a i zivlje zvuci kad je live.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
ja bi reko da su danasnji aranzeri vec blizu zive svirke tj. realnog benda al su daleko da zamene celokupni bend ... ne sto se tice zvuka nego svirke ...
zamislite sledece: u standardnom bendu ima 4-5 muzicara, i svaki za sebe - ako su majstori na svojem instrumentu - imaju bezbrojne ideje uz svaku numeru koju sviraju ... to su kombinacije i kombinacije .... kako realizirati to sa jednim aranzerom? da ne zaboravimo kako neki muzicari tek sviraju kad su pod "gasom" il nekim drugim "lekovima" ![]() ne razumem sta imaju loopovane boje il ritmovi sa zivom svirkom? to je samo kvalitet sounda - nista vise ... ko koristi 4 stylova za jedan jedini aranzman pa da tako napravi 16 variacije (4*4) sa fillin, intro, ending itd. ...?
![]() |
#4 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 02.11.2006
Mjesto: chicago
Downloads: 964
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: guerrini dugmetara i pa 800
![]() |
![]()
Momci aranger je samo jedno nuzno zlo, smesno bi bilo ici na svadbu sa arangerom , treba bend , a fajlovi , kaze tip u kafani dizi ruke sa dirki , a ono svira pa dobijes casu u glavu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 57
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Suvišno je sad obrazlagati,jer je to već dosta kolega obrazložilo u ranijim postovima,vrlo iscrpno i jasno.Ja sam za kombinovanu varijantu.Što neko reče,ne bismo trebali zvučati kao CD,onda je jeftinije gazdama da puštaju muziku,treba da se osjeti da je u pitanju live svirka.Mislim da treba izbjegavati namjenske ritmove,jer je poznato da su ljudi koji zvuče originalno(na aranžeru),npr.Lukas,napravili karijeru,upravo zbog toga,što su hitovima davali svoj,prepoznatljiv šmek.Ima i ovdje na forumu nekoliko kolega,koji su vrlo originalni(neću ih nabrajati,da ne bih nekoga slučajno izostavio)Znači,sviramo hitove,ali na svoj način.Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Nekako ni sam ne znam šta hoću od aranžera, tj. kako da ga sredim!?
Ne volim prenatrpane ritmove gdje ima "mali milion" udaraljki koji pokriju vokale ili ostale soliste u ekipi a opet s' druge strane cjelokupna zvučna slika ne bi trebala ni da bude "prazna"... Naravno glavnu ulogu treba da ima činjenica i koji je tip svirke, tj. kakav je repertoar, gdje se svira, kome i sl. U svakom slučaju kad je u pitanju narodna muzika kad bih čuo aranžer koji zvuči kao većina aranžmana Dragana Stojkovića Bosanca ne bih žalio pare da ga nabavim...
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|