|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
Pokaži Rezultat Ankete: Aranzer kao LIVE bend?ZA ili PROTIV? | |||
Aranzer treba da zvuci ko aranzer |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 36,23% |
Aranzer treba da zvuci ko band |
17 | 24,64% |
Aranzer treba da zvuci ko aranzer i kao bend |
27 | 39,13% |
Glasač: 69. U ovoj Anketi ne možete više glasati |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
@Rolandinjos
Previse ti je uopsteno pitanje,pa zbog toga je rezultat takav kakav jeste.Naravno da ne treba kopirati lose bendove aranzerskom svirkom a to se uveliko radi i smatra se ispravnim cak sta vise merilom kako treba da zvuci aranzer.Svi oni bendovi sto se pojavljuju u onim zabavnim emisijama su velikom vecinom losi bendovi,cast vrlo vrlo retkim izuzecima ako ih uopste ima.E taj "stepen neznanja" koji oni poseduju predstavlja imperativ za neke muzicare pod izgovorom "zasto ,pa oni su uspesni evo ih na TV-u,ajd' ti sviraj tamo kad si toliko dobar"! Ne znam,meni smesno zvuci kad od skupog arangera naprave kantu i jos mu se dive kako je to dobro! ![]() Promijenjeno od Boban010 (24.02.2010 u 15:56 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
jednostavno logicki je da aranzer treba da se koristi onako kako bolje zvuci
![]()
![]() |
#3 |
Nishki
|
![]()
Mozda sam sazreo ko muzicar pa vise volim stabilan ritam.
a mozda i nisam sazreo? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
ja sam za stabilan i jasan ritam da se sve jasno i kulturno cuje,iako sada sviram Korg-pa80 moje uvo nikako ne moze da zaboravi Rolandovu aranzersku sliku.Odmah bi se vratio na roland samo smucilo mi se od sredzivanje klavijature,mislim da sam pola svog zivota potrosio oko sredzivanja aranzera i na kraju nisto,ako je previse dobro sredis svi misle da pustas faljove i ............
Dodato: zemo(bardovci)kao odgovor na tvoje pitanje oko aranzera i live band uporedio bi k....c i vibrator,zena ne mora da ga pere,pegla da ga trpi kad se pijan vrati kuci,ne mora da ga ceka da se digne,ali..... opet zivo je zivo a vestacko je vestacko i ne postoji sporedba!!!!!! Promijenjeno od toni-bt (25.02.2010 u 01:33 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.08.2007
Mjesto: Babušnica
Godina: 42
Downloads: 2733
Uploads: 14
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 12 puta u 12 Postova
Instrumenti: Svašta nešto...
![]() |
![]()
Ajd da pitamo nekog bubnjara ili basistu sta misle, kako treba da se cuje aranzer
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Greska druze,hteo sam da se obratim Milancetu,ali sam mehanicki napisao ime jer sam poceo da odgovaram na temu odmah posle tvog posta.E sad sto me par njih preteklo...to je verovatno sto sporo razmisljam,mora da mi je neko iz familije iz C.G.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
A zasto su onda u ketron audya stavili sve loopovano, sve zive instrumente, ako ne zbog razloga da zvuci kao band?
![]()
![]() |
#9 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
Ja sam glasao za i aranzer i bend. Necu klavijatura da mi zvuci tako da kad sviram pesmu da izgleda kao originala, nego pretezno pustim neki univerzalan ili fabricki ritam i povezem nekoliko pesme u neki Mix. Tako mi najbolje zvuci, a sa takav tip svirke se mozda vise doblizavam do bend nego aranzer, al ustvari i to je sustini u zivoj muzici. Kako sto je rekao drug Makso ako gazda hoce original, pusti ce CD, kad se svira u zivo trebe svirac da pokaze svoju kreativnost i da interpretira melodiju na svoj nacin. Bar ja ovako mislim. Mnogo ljudi nece se sloziti sa mnom, onda oni neka sviraju kako oni zele. Ovo je moje misljenje
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ja nisam bas nesto ljubitelj aranzera,narocito za dvojke posto vrti u krug i svira isto non-stop.Ja pretezno,kad ima pored mene solista pustam ritam masinu i sve ostalo sviram manuelno i to zvuci live,kao neki bend,orkestar uzivo.Koristim univerzalne ritmove posto sviramo bas mnogo pesama,stare,nove,zabavne,strogradske....brdo toga.Po meni,klavijatura treba da zvuci live.Ne voli narod kada to bas zvuci kao CD jer misli da se pusta da samo svira a i zivlje zvuci kad je live.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|