|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 14.07.2004
Downloads: 329
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Da, samo za taj ritam se vrsi promjena.
Znaci ubaci se program change komanda prije odredjenog udarca da povuce na primjer dobos iz nekog drugog Kit-a. Ja sam to redovno radio na Rolandu, a posto S910 imam tek 2 nedelje (to mi je prva Yamaha), morat cu da sjednem malo pa cu detaljno napisati kako se odradjuje. Garantovano da moze da se uradi, a u najgorem slucaju putem kompjutera i nekog sekvencera (sto bi svakako brze islo). Ako imas MIDI Chart od Tyrosa ( ako ne, imas ga na oficialnoj stranici), i obrati paznju u drum key assignment pod LSB, MSB, program change i Note#. To ti je u stvari adresa po kojoj procesor zna gdje da ode i povuce sound koji ti hoces! U stvari, svi ti aranzeri su ti isto *ovno (roland Korg yamaha), samo drugo pakovanje. Sve ti je sama manipulacija midi naredbi, sa drugacijim pristupom odredjenim komandama. Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
To bi bilo lepo provaliti. Potrudicu se malo da procackam oko toga i naravno ako ti u medjuvremenu provalis to kucni nam ovde kako se to radi.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Emire,
evo stavit cu korak po korak kako mijenjati elemente bubnja unutar ritma, sa elementima iz drugih Drum-Kit-ova. 1) Udjemo preko Style Creatora u odredjeni Style 2) Izaberemo odredjeni kanal (RecCH i istovremeno drzati RecCH + broj 2 ispod ekrana; sa ovim se odabira u ovom slucaju RHY2 gdje se inace nalazi bubanj) 3) Izaberimo varijaciju ili intro/ending u kojoj zelimo da izmijenimo element bubnja (mozemo stisnuti direktno dugme za A,B,C,D) 4) Sa Tab tasterom idemo desno u Edit Sekciju gdje treba da se pojave izlistani svi elementi bubnja pojedinacno. Na samom pocetku treba zapamtiti Broj u PROG naredbi jer je to originalni broj Drum-kita. 5) Sa tasterima koji se nalaze sa lijeve strane ekrana A-E listamo (gore, dole, lijevo, desno) dok ne dodjemo do elementa koji zelimo da zamijenimo sa nekim iz drugog Kit-a. 6) Nakon sto smo dosli na JEDNO POLJE PRIJE tog elementa, pritisnuti donji broj 6 ispod ekrana koji odgovara INS ili insert funkciji. (pojavit ce se duplikat NOTE linije) 7) Sa tasterima A-E (lijeva strana ekrana) pomjerimo marker na NOTE i promijenimo to na PROG sa data-tockicem. Nakon toga opet pomijerimo marker desno na dvocifreni broj i unesemo vrijednost pod kojom je zeljeni drum-kit zaveden, pa stisnemo ENTER. (vrijednosti su zapisane u MIDI CHARTU koji dodje sa klavijaturom ili se moze naci na Yamaha stranici) Primjer: Studio Kit je zaveden pod brojem 86 Sa ovim smo dali naredbu procesoru da taj element povuce iz drugog Kit-a 8) Nakon sto smo ovo uradili, moramo ponovo koristit INS (insert) opciju da kazemo procesoru da se vrati na originalni Kit. Ovo mozemo odraditi sa tim sto cemo ponoviti korake 6 i 7, ali u koraku broj 6 marker ce da bude na tom elementu odma posle PROG komande. Pritiskom na INS, pojavljuje se ponovo duplikat koji mijenjamo na PROG i njegovu vrijednost stavljamo na originalnu vrijednost koju smo zapisali u koraku broj 4. Posto varijacije znaju biti poduge, a mijenjanje jednog elementa moze da potraje, korisna je funkcija MULTI-Select ( J sa desne strane ekrana) i COPY / PASTE. Sa Multi select mozemo markirati vise linija, kopirati ih sa COPY i ubaciti na dionicu koju zelimo izmijeniti sa PASTE. Ako nesto nije jasno, slobodno postavite pitanje! Goran Promijenjeno od rondzo4life (07.03.2010 u 04:47 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Downloads: 351
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Dobra ideja, ali ako sam ja ovo uredno shvatio, tu se za samo za jedan tick pravi program change "kompletnog" drum seta.
Sto znaci, ako hocu da promijenim jos i cinele koje su odsvirane u 16-inkama i jos kad tu dodju Fill In-s, treba mi dosta vremena i dobri zivci, jer manje vise prije i poslije svakog udarca mi treba program change i ako je to sve malo kompleksnije odsvirano nastaje belaj. Pozdrav, Boban |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
@ bobang,
uredno si sve shvatio. Ja bih jos samo dodao da bas u takvom slucaju je pogodna ona MULTI-SELECT opcija, gdje izaberemo vise linija i jednostavno ih kopiramo na odredjena mjesta. Znaci dovoljno je jedan takt uraditi a ostale kopirati. E sad, posto sam ja isto tako lijen po pitanju ovoga, probat cu da to sve radim preko kompjutera i sekvencera sto bi trebalo da ide mnogo brze. Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|