|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Nishki
|
![]()
Skoro sam pricao sa nekim likom o toj mikseti,ali nemogu da se setim nekih pojedinosti......Znam da je pominjao neku latenciju i VST ....
Planiram u budunosti da uzmem sebi nesto digitalno....dace bog jos ove godine,ako nesto ne iskrsne!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
|
![]()
Hvala za sve informacije!
1999$!!! blago Tebi! to su odprilike nesto manje od 1500EUR ![]() kod mene kosta 2250EUR,znaci oko 3000$!! odlicno! congratulation!
![]() |
#3 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]() Citat:
Da li si nešto preduzimao po ovom pitanju i uopšte kakva su tvoja razmišljanja, šta nabaviti??? Ovaj PreSonus StudioLive mixer izgleda odlično a takve su mu vidim i karakteristike, međutim to i košta... ![]() Takođe čujem samo riječi hvale za Yamahine 01V i 03D digitalne mixere, jedan kolega pominje kompromis tj. mixer koji je između analognog i digitalnog, tj. Peavey 16FX ?!
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 10.12.2009
Mjesto: u kafani
Downloads: 34
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 6 Postova
Instrumenti: šipka
![]() |
![]()
sad ti ne vredi uzimati..evro nikad slabiji nije bio..bolje sacekaj svetski rat ili presusivanje izvorista nafte
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
@ружица vrijednost evra mi ne igra nikakvu ulogu, jer sam prevashodno vezan za konvertibilnu marku...
![]() Inače prošle sedmice sam uzeo Yamahu 03D i poslije prvog(zbunjujućeg) utiska mogu reći da mi je samo žao što se ranije nisam zainteresovao za svijet digitalnih mixera!!! Čekao sam da odradim svirku pa da dam neki svoj sud, i mogu reći da stvarno vrijedi tih para i da su analogni mixer za mene prošlost... Još uvijek nisam "došao" do Compresora, Limitera, Gatea i dr.(što ću svakako učiniti u narednom periodu) već sam se bavio onim osnovnim, Parametric EQ(low, low mid, low high i high) i dual efektom koji je odličan! Inače koristim na FX1 Koncert Hall1 dok je na FX2 Stero Delay koji sam editovao zahvaljujući kolegi sa Zlatibora koji taj mixer poznaje u dušu... Nadam se da ima neko voljan na ovom forumu ko bi mi mogao pomoći oko rada i podešavanja sa gore pomenutim kompresorom, limiterom i sl.
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 07.06.2010
Downloads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 15 Postova
![]() |
![]()
Ja cu ti pomoci vec sam ti obecao...Ovde mi vise prija klima nego kod suseda ulizica i poltrona.Pitaj sta te interesuje,a i moderator se poprilicno razume u te "madjije"pa cemo zajednickim snagama
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
![]() |
![]()
Uz dobrodošlicu da odmah krenemo sa poslom...
![]() Imam par pitanja oko EQ: -na koliko "režete" frekvencije kad je u pitanju LOW, LO-MID, HI-MID i HIGH i uopšte da li tu postoji neko pravilo(formula)? -šta je ustvari Q faktor i kako njega postaviti?
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
|
![]()
-postavka EQa:
http://www.yu-midi.org/forum/showthr...536#post135536 -Q Faktor ili Quality Factor(sirina frekfencije) Veci Q faktor,manji Bandwidth(propusni opseg prenosne frekfencije) i obrnuto...ili veci Q faktor,uskopojasno filtriranje signala,manji Q faktor sirokopojasno filtriranje. Zamisli hipoteticki na skali, vertikalno jacina u dB, horizontalno Frekfencija u Hz. f0 je centar frekfencija(0dB),f1 do f2 je propusni opseg f1 je donja frekfentna granica, f2 je gornja frekfentna granica, f1-f2 je opseg. Kako pojacavas Q,spektar je uskopojasni i obrnuto. To mozes i da posmatras direktno na displeju na Yamahi. Nadam se da sam ti bar malo priblizio temu Q-Faktor Pozdrav
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|