|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Pravo da ti kazem, i meni je ta harmonika zapala za oko, a od istog je trgovca koji i prodaje onaj famozni Superior 3 President.
Nisam neki strucnjak za Dallape, al gledam ovaj raspored registara...Mislim da je ovo rucni rad, jer znam da su na Dallapama uvek prvi i zadnji registar MASTER dok je na ovoj harmonium. Isto tako se na slici vidi dugme za meh na unutrasnjoj strani (gde je kod vecine harmonika), a na Dallapama je poznato da se on nalazi na prvom basu skroz gore. Cekamo samo jos kolegu shtimerserviser-a ![]() Pozdrav
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 26.02.2009
Mjesto: Banja Luka
Downloads: 58
Uploads: 0
Rekao HVALA: 6
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Harmonika i Korg PA 50
![]() |
![]()
Ja sam vidi istu ovakvu harmoniku(samo su basovi bili crni a podloga bijela) sa istim registrima(harmonium je pravi) i bila je original,naravno ne mora da znači da je i ova original ako ima pločicu.
Neslažem se u vezi dugmića jer na skoro sve jednoj dallapi na kojoj sam ja svirao bio je dugmić sa strane a ne gore prvi bas.Ali dok se ne oglasi naš dragi shtimerserviser temu nećemo moći zatvoriti. Promijenjeno od milan-banjaluka (23.03.2010 u 11:15 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Milane !Daosi pravilan odgovor na dilemu SKORICNIKA, ali na ovako postavljena pitanja :kakve su tonski,kakva je klavijatura i kolika je realna cena , niko iskusan harmonikash pa kamoli serviseri bi hteli da uopshte pricaju.Vishe puta sam rekao: DASE SVAKA HARMONIKA OD ISTE FIRME I ISTI MODEL RAZLIKUJU,vishe ili manje,pa kamoli za klavijaturu na upotrebljivanoj harmonici.Mozda juje preradjivao da bude plica,tvrdja i.t.d.Morase akusticni instrumenat videti i probati.Pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Hvala na ispravci, meni je od prva to bilo sumnjivo, ali eto, varao sam se.
Pozdrav ![]()
![]() |
#5 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Hvala
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Da li bi neko mogao da mi obrazloži zašto na skoro ni jednoj original dallape harmonici ne postoji sopran kao registar
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Ja kol'ko znam da postoji, samo se ne zove Sopran nego Oboe. Barem je tako bilo na mojoj original talijanskoj Dallapi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|