|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.05.2009
Mjesto: kragujevac
Godina: 54
Downloads: 337
Uploads: 44
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: pa 80,korg le
![]() |
![]()
Kad rece da se zapisuju pesme,setih se komsije starog basiste koji kaze da se nekada davno, tj.pre od prilike 30 god,posle zavrsene svirke u kafani pisalo koje su i koliko puta izvodjene pesme.Nije moralo da bude tacno ali se predavao neki spisak pesama po kojem su,kaze on ,taj semus ili sada sokoj(sta li je sta)placali autorima tih pesama neki iznos.
Valjda sam ga tako razumeo.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Kod nas u mk za sada su uveli samo neki danok koji placamo na osnovu ostvarenog prihoda.Gazda lokala je duzan da nam ne isplacujue u kes nego preko transakcioni racun a mi na kraja godine placamo 10% porez na osnovu ostvarenog prihoda,sta nije bas malo ali niko ne reskira posto su kazne preko 2000eura po clan a za gazda lokala 5000eura.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nishki
|
![]()
Koliko sam nacuo......bice nekih reformi u SOKOJ-u ,a bogami i oko licenci!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
|
![]()
Uf, vrlo ozbiljna tema. Nije za šalu ako su se ozbiljno nameračili na muzičare. Ja sam sa njima inače vec preživeo nirvanu. Dobio sam i opomenu pred tuzbu. Naime ova priča nema veze sa sviranjem nego sa njihovim ozbiljnim namereama.
U kući u kojoj živim mi je samo registrovana firma u kojoj radim (obična kancelarija). Bas na ćaletov rodjendan, ćale se razveselio sa društvom i odvrnuo muziku. Posle par dana na našu adresu je stigao račun Sokoja na upotrebu muzike u komercijalne svrhe ![]() ![]() ![]() Hoće ljudi pare pa to ti je ![]()
![]() |
#5 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
sacuvaj boze, citam i ne vjerujem
![]()
![]() |
#6 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Obilazeli ti Sokojevci i ovdje u minhenu
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Drugovi moji!
Kod nas u RH, priznate grupe ala Vruća linija, ( bivša Hot-line ), Noćne lutalice, Condori......imaju iza sebe nekoliko CD-ova, a sve su pobrali sa prostora bivše Yuge, prepravili, i sad su to nazovi veliki hitovi.. I ja da plaćam za njih autorska prava???????? Ne dolazi u obzir!!! Po čemu su to strašni muzičari i pjevači toliko bolji i kvalitetniji, od recimo naših kolega Milančeta, Ronaldinjosa, Nestora......da ne nabrajam više da se neko ne naljuti, i koji beru nekoliko desetaka tisuća Eura recimo za jednu Novogodišnju noć???? Hebem im sunce, dođu na koncert, otpjevaju svojih 10 i još tuđih 10 pjesama, i poberu silne pare, a mi se tu mrljavimo i brljavimo za cijenu od 10 -500 Eura, moraš znat svirat sve, i još ti pijanci i glupi gazda pušu za vrat, a sviraš nekoliko sati. I takvima da plaćam za autorska prava?? Ne želim, Radije nek me pošalju u buksu, jel novaca za kaznu nemam, a i ako odem u buksu, još ću tamo i zaraditi na farbanju radijatora.. A i ako mi neko dođe kenjat za sviranje.....u koferu je uvjek jedna noga viška od stalka za mikrofon. Pa da vidimo...... Jel ljudima je više dosta pljačke i izmišljanja gluposti. Svaka čast izuzecima, koji stvarno pridonose da se ova naša bijedna estrada održava koliko toliko na životu, ali za kojekakve šufte ne dam niti centa!!! NE DAM!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|