|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Nishki
|
![]()
Hmmmmm.........Muzicari da se sloze????????
Daj boze!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ako nista, mi ekipa na forumu, to bar nije toliko tesko, a i opcenito zajednicki interes muzicara, barem se tad trebamo slozit
![]() |
#3 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Mislim stvarno.....
Pa dajte si samo pogledajte, majku mu...po čemu neko toliko vrijedi da recimo za jednu Novogodišnju noć uzme 70 000 Eura???????? A mi koji stvarno moramo znat svirat i pjevat sve, i narodno, i zabavno, i pop rock... i sve...... ne možeš dobit više od 500 Eura..... Svaka čast tim pjevačima, al mi očito ispadamo budale... i to kakve!! Pa nek onda idu oni svirat tezge za 30 Eura za noć...pa da vidimo... Ja znam da je i Sokoj, i Zamp, i šta sve već ne...samo još jedno u nizu guljenja gdje država pljačka i stavlja sebi u đep. al opet....... Promijenjeno od svirko (02.04.2010 u 08:15 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Drugar foruma
|
![]() Citat:
U skladu sa ovom konstatacijom, procitajte sledece: http://pollitika.com/hds-zamp-iri-il...vno-vlasni-tvo Pa mi recite da li treba "ugusiti" i narodne umotvorine i izvorne pesme i igre. Zakon je cudo i ako si pokriven zakonom mozes sve. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
|
![]()
U potpunosti se slažem sa kolegama Svirkom i d3llbQy DM.
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Ma,u pravu ste,drage kolege,ali te cjene,jednostavno,diktiraju zakoni tržišta.Naravno da Cece,Severine i ine,ili ini ne vrijede toliko novaca,ali što ne bi uzeli,kad im se može.
Što se tiče naknade za autorska prava,mislim da bi se trebale poštovati,ipak je to intelektualno vlasništvo.Pa,autori filmova,knjiga i ostalih umjetničkih medija dobiju naknadu za svaku izvedbu filma ili za svaku prodatu knjigu i sl.Pa,mislite li da jedna umjetnička slika vrijedi 80 000 000 dolara.Ne vrijedi,ni u snu.To su ovi lovatori nabili cjene,da izbjegnu plaćanje poreza(u većini zemalja se ne naplaćuje porez na umjetnička djela)Tako i opštine ili državice,bivše nam zajedničke domovine,plaćajući Cece,Severine,Brege,Čole i ine po stotinjak hiljada evra po nastupu,peru novac od raznih sumnjivih poslova,ali to je već neka druga tematika.Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
@ bokajunior,
ne kažem ja da treba narodno gušit. Pogledaj jednu stvar sad.....Gdje je taj autor koji je recimo "osmislio" neki narodni običaj, recimo kao kod nas što zovu " čehanje perja", na primjer. Neko je to od davnina začeo, a to je NAROD, i kroz godine se nešta dodavalo, i na kraju je sad to jedna velika narodna tradicija u nekim krajevima. I sad na kraju, država pljačka taj narod s autorskim pravima, a i KUD koji izvodi to, i prenosi kulturnu tradiciju naroda, naroda koji je i stvorio tu istu državu!!!! Mislim, ne kažem ja da dobre pjevače, dobre grupe, ali koji stvarno stvaraju SVOJE pjesme, da ih se treba štit na neki način, ali braćo moja, zar jedna Severina vijedi 50 000 Eura za jednu noć, a KUD koji prenosi narodnu tradiciju ne može toliko skupit za godinu dana???? Govorim ovo samo iz primjera za RH, a znam da nije niti drugdje ništa bolje. I u ostalom, ko pita za autorska prava kad nešta skidaš preko torrenta, rapidshare-a, file*******-a...?? Nek pokušaju i to zabranit... Mater im lopovsku, još će na radio uređaje, CD plejere stavljat brojače, i koliko pjesama preslušaš, toliko češ platit. Lopovi jedni.....ufffff, opet mi je tlak na 250................. Jaooooo, al će da radi nogica od stalka........ Promijenjeno od svirko (02.04.2010 u 11:56 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Drugar foruma
|
![]() Citat:
OK neka se placa autorima njihova intelektualna svojina na svim vecim skupovima, koncertima itd. i tu neka mlate lovu, jer ce se samo na vecim manifestacijama izvoditi kvalitetniji autori. A razni "Kondori" neka se dokazu pa ako zasluzuju da im pesme budu pevane, neka "udju" u grupu kvalitetnih autora, platiti im. Ali narodnu umotvorinu treba zastiti od ovakvih zlodela. Razumem Svirka sto je ljut i ja ga podrzavam. Evo jedne anegdote koju sam cuo pre par godina, a to je da je Sokoj 60-tih godina imao terenskog radnika na auto putu i to na naplatnoj rampi kod Bubanj Potoka (BG) i zapisivao je tablice svih automobila koji su u to vreme imali kasetofon u kolima, i proveravali su da li se placa pretplata na radio. Zamislite face ljudi kojima su zapisivane tablice ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Generalno gledajuci,muzicari nikada,ali bas stvarno nikada,nisu bili slozni.
I nece nikada ni biti,i to je na zalost jedna zalosna cinjenica. A u principu,uvijek su se "kola" lomila na "sitnima",a "krupni" su kupili i kupe glavni dio kolaca. Ovdje pod "sitnima" podrazumijevam muzicare reproduktivce,a to su ljudi koji rade i zive od izvodjenja muzike,koja je vec ranije snimljena. Tako je bilo,a na zalost,tako ce i biti.... Volio bih zbog ljudi koji krvavo rade taj posao,da im bude bolje,ali sam po tom pitanju skeptican. Neka vam je sa srecom,.... Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nishki
|
![]()
Tako je Sejo!!!!
Potpisujem!!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |