|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
![]() |
![]()
Kada smo kliknuli na recive, otvorice nam se prozorcic (slika 11) na kojem mozemo da biramo sta cemo iz klavijature da povucemo na racunar.
Kliknete tu OK, i onda ce poceti da prebacuje stvari iz klavijature na racunar, na displaju X5D-a ce vam prikazivati da prebacuje programe, kombinacije, i kada zavrsi ukljucice vam se GLOBAL na klavijaturi (slike 12, 13, 14). Posle toga, u softveru kliknete samo na dugmence PROG i izbacice vam sliku svih programa iz klavijature (slika 15). I tu mozete da otvarate svaki program pojedinacno i da na racunaru menjate parametre, dodajete efekte... Kada hocete da sacuvate taj set, idete na FILE, i onda na SAVE... I to je to... Kada hocete da otvorite neki set koji imate na racunaru, idete na FILE, pa na OPEN (slika 16) i otvorice vam prozorcic na kome izaberete lokaciju na vasem racunaru gde ste smestili set (slika 17). Ako hocete taj ceo set da prebacite na klavijaturu, idete na MIDI, pa na TRANSMIT i prebacice vam kompletan set... Ako hocete samo pojedinacnu boju, kliknete dva puta na neku boju u PROG ili COMB (kombinacijama) i onda na dugmence TRANSMIT... To bi "ukratko" ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Ćlan 2 Vam se zahvalio, milepsr, za koristan post: | acojovanovic (30.12.2020), kufi (21.03.2012) |
![]() |
#2 |
Veteran
|
![]()
@MOJKARMA
Slažem se s tobom jednim djelom...tj. s 90% tog što si napisao, ali onih 10% se neslažem ,a to je što recimo na neki način kudiš one koje imaju starija računala, znači po tvome svi bi morali imat nove kompjutere i pljunut 700-1000 eura za njih ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 14.04.2009
Mjesto: Varaždin, HR
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 35 puta u 32 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G8 + ARX03 BRASS
Interesi: glazba, paragliding
![]() |
![]()
@vingula
Izrazio sam čuđenje da netko još ima računalo koje ima zvučnu karticu s gameportom. Na gameport se nekada priključivao joystick za igrat se na računalu, a poslužio je i kao midiulaz uz adekvatne drajvere. Nikoga ja ne kudim. Ja samo ne mogu pratiti čovjekov problem niti rješenja koja mu se nude. To netko s istim problemom, tko se ne razumije tako u računala pročita za dva mjeseca, ode u dučan kupiti midikabel s gameportom na drugoj strani, dođe doma i vidi da to nema kamo uštekati jer ima samo usb ulaze na svojoj matičnoj ploči. I što onda? Moja poanta je bila u svemu onome s čime se ti slažeš 90%. Možeš se i 100% jer što ja imam kuditi nekoga kakvo računalo koristi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
|
![]()
@milepsr
Druze, uradio sam sta si napisao i opet ne vredi. Ja kada udjem u Midi Setup u Midi in port nemam nijednu opciju da izaberem, a u Midi out portu imam SoundMax WDM Midi, Microsoft GS Wavetable S..., SoundMax WDM Midi (2), SoundMax WDM Midi (3) i Midi Mapper i nijedna od tih opcija ne radi. Pise Dump receive is not available. Nesto nije u redu kod mene da li sa kompjuterom ili Korgom, mada ja mislim da je pre sa kompjuterom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||||||
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Ja reko neko ce reci hvala Mile sto si se pomucio i napisao podrobno objasnjenje, i jos sve to lepo uslikao, a vi jok
![]() @mrkic Cim nemas nista u midi in, znaci da imas problem sa driverima za zvucnu karticu. Reinstaliraj ih, a mozda ces morati i ceo windows da reinstaliras... Evo i parametara koji moraju u klavijaturi da stoje... Svi su u GLOBAL-u: Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|||||||
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio milepsr za ovaj koristan post: | acojovanovic (30.12.2020) |
![]() |
#6 |
Veteran
|
![]()
@MOJKARMA
meni nije čudno da netko još ima MIDI kabal za ulaz na Joystick...moje računalo je napunilo 7 godina, doduše na zvučnoj nemam MIDI port nego imam kabal koji sam spojio na ploču (ispada kao da je na zvučnoj u komadu) ,a na drugom računalu imam karticu sa game portom, oba računala mi odrade odličan posao isto kao i sa USB-MIDI kablom kojeg imam na laptopu, no sada če neki reč da je USB malo brži, no ja osobno nevidim razliku, jel zvuk obrađuje audio kartica, ne midi portovi... No da se vratimo na temu... @MRKIC Ovdje bi rekao da MIDI OUT na klavijaturi nije u funkciji, ili na MIDI kablu (MIDI IN) nije ispravan, znači tebi nikakav signale neulazi u računalo (kompjuter)...ovako ako si skinuo onaj program, tamo gdje sam stavio link za download, kad ga pokreneš, odvuci strelicu miša skroz dole na alatnu traku (tamo di je START samo malo desno) piše Hubi's MIDI cable i onda desni klik miša na njega (program) prvi stupac su ti svi instalirani (slobodni) MIDI IN ulazi, a desno od toga na popisu su ti MIDI OUT izlazi, u prvom stupcu gdje su ti ulazi (IN) stavi onaj driver koji je od zvučne kartice tj. onaj koji ti treba za MIDI IN,a na drugom stupcu odaberi gdje piše Microsoft GS Wavetable SW Sy....zatim probaj svirat po klavijaturi, ako se čuje zvuk na računalu....MIDI ispravno radi i na klav. i na računalu...samo moraš još pripazit (bilo je rečeno) kako si spojio kabal, MIDI IN kabla ide u MIDI OUT na klavijaturi, a MIDI OUT sa klavijature ide u MIDI IN kabla...znači sve mora bit kontra kod spajanja.
![]() |
#7 | ||
Odomaćeni član
![]() |
![]()
@nesaband i mrkic
Ma salim se ja malo, tu sam da pomognem, dosta sam od ovog foruma dobio pa je red i da vratim ako vec mogu ![]() Citat:
Citat:
![]() Ovo je kao kada hocete da ukljucite sporet da skuvate kafu, ukljucite uticnicu od sporeta u steker, a struje nema ![]() ![]() Sta nam je raditi, treba reinstalirati driver za zvucnu karticu, pa ako to ne pomaze, reinstalirati win pa sve ispocetka. Znaci, ako ne uspes reinstaliranjem drivera za zvucnu karticu da resis problem i da ti se u programu kada biras midi in pojavi neki port, javi se da mi kazes tacan model zvucne kartice da pokusam da nadjem neki noviji driver... A ako ni to ne uspe, onda cemo da reinstaliramo windows. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Vredan član društva
|
![]()
Upseo sam da povezem sve i da prebacim boje samo sto kada ubacim boje u Combi on ucita boju ali se ne cuje zvuk. Znaci boja je u Korgu ali se ne cuje. Dok u Prog banci sve radi bez problema. Jos to da nadjemo resenje ako se moze i to je to. Tada je sve kompletirano.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
|
![]()
U pravu si Mile. Prvo treba da se zahvalimo. Car si za ovo slikanje i objasnjenje
![]() Dodato: @vingula spojio sam sve i kod mene u prvoj koloni gde pise Input nemam nista tako da verovatno ne radi kabli ili midi in ulaz na klavijaturi. Ima li nacin da proverim sta je u pitanju? Ako je kabli kupio bih novi i resio problem ali ako je ulaz na klavijaturi onda bih morao da vidim kako da ga zamenim ili tako nesto. Promijenjeno od mrkic (04.05.2010 u 00:30 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
ja nisam upoznat sa ovom temom ali MILETU svaka cast bas se covek potrudio da pomogne i to treba da se ceni i postuje a koliko sam procitao Mile bas studiozno pokusava da pomogne i treba verovati njegovim savetima i znanju koje ima o ovoj materiji.
Pozdrav
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|