Vise sam sebi zvucim kao papagaj, ali evo opet da ponovim.
Imao sam prije Pa500 Korg i4S, to je bilo nevjerovatno kvalitetno uradjena klavijatura.
Kvalitet na svakom dugmicu se osjeti a kamoli na dirkama ili kliznim podesivacima, a za joystick, nije mi ni padalo na pamet da bi se moglo pokvariti jer je izuzetno cvrsto djelovao.
Sto se samih dirki tice, za 5 klasa je bolji od Pa500, jos je imao velocity i aftertouch, pa kad ih jace stisnes dobijes dinamiku, a kad jos na vec stisnutu dirku dodatno stisnes prema dole dobijes aftertouch, koji je u vecini boja nekakav vibrato...
Okvir je bio metalni koliko se sjecam, ma izuzetna izrada, nazalost danas to nije tako, sve je jeftina plastika, na svemu stede kao i u vecini industrija danas...
Zalosno je samo sto i ono sto dodaju kao novo, iako se vec godinama koristi, je uglavnom lose kvalitete, osim ako ne istreses $3000-$4000 pa da dobijes kvalitet mada i to nije kako bi trebalo za te pare, kao npr. onaj touchscreen na Pa500, mislim kvalitet zvani NULA, svukuda se vide nekakve linije, pa palm pilot star 5 godina ima bolji touch screen ja mislim...
Ma, mogu ovako 5 dana nabrajati... Mogao bih kupiti bolju klavijaturu, ali zasad mi sluzi samo za hobi, tako da ne mogu opravdati skuplje klavijature...
|