|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 13.05.2010
Mjesto: Chicago, IL
Downloads: 74
Uploads: 14
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Dallape Organtone, Korg Pa700, Yamaha DX-11, Casio CZ-101
![]() |
![]()
Sampler je (da najjednostavnije objasnim) uredjaj koji moze da procita samplove (samplovane zvuke odredjenih instrumenata,koji su gotovo verni originalu), a modul je klavijatura bez dirki ("srce" klavijature),i on nosi vec fabricke boje,a u njega se mogu ubaciti boje od tog modela ciji je modul,ili boje tog proizvodjaca koje modul prima (npr. modul Yamahe DX11 je Yamaha TX81Z i on u sebi ima boje od DX11,a mogu se ubaciti i nove boje,ali samo one koje idu na DX11). Nadam se da smo se razumeli...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Evo da odgovorim: nisam cuo za taj yamahin sempler, moram malo da pronjuskam po internetu da vidim specifikaciju, mozda i vredi uzimati pogotovo za tu cenu.
@nemanja88, znam ja druze za taj yamahin modul, i da u originalu reprodukuje sve boje, posto radi na istom principu kao dx11, ali mislim da ovaj akaijev sempler je ipak bolja varijanta. Dovoljno ti je samo da iskonvertujes jedan tritonov set, i u njemu imas vecinu boja sa DX-a koji ce da zvuce 90% realno kao sama dx11, a bolji je po tome sto mozes loadovati mnogo vise semplova (svih formata), i drum kitove i sve po redu i kombinovati kako ti odgovara, tako da mozes i solo i aranzerski deo semplovati, dok tx81z podrzava samo format yamahine dx serije pa ga mozes samo iskoristiti za solo boje i bass. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
@yamahapassion: Damir u prvoj recenici prvog posta pita za razliku izmedju modula i samplera,tako da je moj odgovor bio upucen njemu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
@nemanja88: E, jbg. druze, izvini. Sad sam tek skontao da odgovaras na prvi post. Ovo je sve tacno sto si rekao, i mislim da svaki covek bira po svojim potrebama. Ja bi npr. najradije sebi uzeo neki modul sa semplerom (npr. tritonov) pa da si napravim jedan sistem ove moje yamahe i tog modula, mislim da bi bila super opcija. Samo je mana sto je i taj triton rack mnogo skup, cak mislim i skuplji od samog tritona le, pa se onda vise isplati uzeti klavijaturu, imas sve to, a i dobijes jos jednu master klavijaturu viska, pa ne moras u brzini menjati boje... U svakom slucaju skontao sam sta hoces da kazes, i izvijavam se jos jednom na mojoj brzopletosti
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Ma,nema problema
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Jelte ljudi cek ja izgleda nisam doro razumeo...Znaci ima i modul sa semplerom koji ima svoje interne boje plus sempler?ja kontao da je postoji samo sempler ili samo modul,da nema toga zajedno sem u klavijaturi kao sto je LE npr..A znate li ima li neki jeftiniji takav modul sem ovog korgovog rack-a?ipak je to mnogo para
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Postoji posebno modul i posebno sampler (starije varijante), a postoji i modul sa samplerom. Kao sto vec rekoh, modul je sve ono sto i ta klavijatura,samo bez dirki,i naravno u manjem pakovanju. A kada se uzme modul nekog syntha koji ima sampler, dobija se modul sa samplerom
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|