|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 18.09.2009
Downloads: 53
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
Ja sam bio u istoj situaciji kupujuci instrument sinu za srednju skolu.
Prvo terba tvom sinu da instrument "legne" zatim da profesor kod koga ide cuje instrument i po mogucnosti uporedi sa nekim proverenim instrumentom i na kraju da tebi odgovara cena. Moj sin je probao pigini,balone burini,scandalli i jupiter od svih najbolje mu je legla scandalli,zatim je njegov profesor probao i uporedio sa skolskom pigini posto je tonski bila dobra odlucili smo se za novu scandalli.Raspitaj se dobro o svim detaljima instrumenta koji kupujes.Ako te jos nesto zanima pitaj na pp. Srecna kupovina. Dodato: Vikcoria harmonike se proizvode u Castelfidardu, ali ih i u delovima donosi i ovde sklapa majstor Andjic iz Iriga.Da li je harmonika koja ti se nudi sklopljena u Italiji ili u Irigu?Probali smo i uporedili sa skolskom pigini(dok je klavirna harmonika bila aktuelna) jednu Victoriju sklopljenu u Irigu leva ruka je tonski bila u redu kao i bariton bas ali je standard bas bio "tanak" Vredela je koliko je i kostala. Promijenjeno od maxim (31.05.2010 u 12:34 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio maxim za ovaj koristan post: | caka012 (01.06.2010) |
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Downloads: 749
Uploads: 16
Rekao HVALA: 103
Zahvalili mu 63 puta u 60 Postova
Instrumenti: Genos
![]() |
![]()
Victoria danas po kvalitetu apsoltno moze da se nosi sa svim ostalim firmama. Sto se cena tice, na zalost su jace od drugih firmi kod nas. Zbog toga ih ima vrlo malo kod nas, dok se u bogatijim zemljama sviraju vise. Imao sam prilike da cujem par modela, doduse dosta skupih. Zvucno, bolje od mog Piginija i Bugarija mog drugara. Ali i skuplje.
Sto se tice majstora iz Iriga, nisu lose klavirne za te pare, samo pitaj boga cije sve delove stavlja. Piskovi nisu isti kao Viktorijini, mada nisu losi. Desna ruka je dobra za te pare. Standard basovi su losi, kao sto kaze maxim. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Bokic za ovaj koristan post: | caka012 (01.06.2010) |
![]() |
#3 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Hvala na odgovorima, razgovarao sam sa profesorom, kaze da su Victoria harmonike vrlo ozbiljni instrumenti i da samo zavisi u kakvom je stanju. Inace, proizvode harmonike za klasicnu i jazz muziku i da je cena dobra, ako je instrument ocuvan.
A kako bih mogao i po cemu da prepoznam da li je harmonika original ili sklapana u Irigu? I od toga zavisi da li cu je kupiti. Hvala jos jednom. Promijenjeno od caka012 (02.06.2010 u 08:58 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Koliko ima bradnih registara i u kom grifu su bariton basovi?
Dodato: Nova victoria iz Iriga kosta 5500e. Promijenjeno od maxim (02.06.2010 u 11:58 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ima 5 bradnih registara i u c-grifu su basovi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
![]() |
![]()
Po broju bradnih registara mislim da nije sklapana u Irigu.Instrument prvo neka probaju tvoj sin i njegov profesor pa onda razmisljaj dalje.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio maxim za ovaj koristan post: | caka012 (02.06.2010) |
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Hvala, a zato sluzi i "Thanks".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2010
Mjesto: Mrkonjic Grad
Downloads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Harmonika, klavijatura
Interesi: servisiranje harmonika i stimanje
![]() |
![]()
Za 5000 eura moze da se kupi Pigini 58 kao nov, mislim da je to dosta kvalitetnije od te Viktorije koja se sklapa u Irigu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Vec skoro godinu dana pratim oglase i do sada nisam nasao pigini u toj klasi za 5000 evra, osim ako ne mislis na harmoniku bez kabine. Ako znas za neku takvu harmoniku (sa produzenom klavijaturom, 58 baritona i 2 kabine) za tu cenu, rado cu je kupiti vec sutra.
Osim toga, ova je original, nije sklapana u Irigu. Provereno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2010
Mjesto: Mrkonjic Grad
Downloads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Harmonika, klavijatura
Interesi: servisiranje harmonika i stimanje
![]() |
![]()
Neznam za klavirnu harmoniku da li ima za 5000, ali dugmetaru mogu sutra da ti nabavim mozda i za manje od 5000, to mi prodaje jedan dobar prijatelj i harmonika je kao nova, koristena samo u skolske svrhe na akademiji a kupljena je nova. Pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|