|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Akordi i partiture Akordi pesama i partiture sa notama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Mislim da je autor Kvaka i da je on pjeva,da je pjesma
autobiografska ... Imao sam sreću tu pjesmu Davnoooooooo i slične često svirati ... Davnoooooooo ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
@romario
Autor definitivno nije Kvaka.... ![]() Kvaka je svoje prve pjesme snimio 1968.godine (Ako draga sretnes majku moju....Na rastanku ispuni mi samo jednu zelju) Nisam nigdje pronasao da je on ikada snimio ovu pjesmu. A ovu pjesmu "Stara staza" je snimio Safet Isovic 1964.godine. Cak ima i duet te iste godine sa istom pjesmom Safet-Zaim. Tako kaze diskografija.... ![]() Autor je Ismet Alajbegovic Serbo......samo nisam siguran za tekst.(negdje se spominje kao autor Nikola Skrba-poznati sarajevski humorista i novinar) Nebitno,ovo je samo razmjena misljenja.... Pozdrav, |
![]() |
![]() |
#13 |
Vredan član društva
|
![]()
Vidis,a ja nekada davno cuso verziju da ju je Zaim Imamovic napisao dok je bolestan lezao u nekom sanatorijumu (bolnici) u okolini Sarajeva....
|
![]() |
![]() |
#14 |
Vredan član društva
|
![]()
Ovo je istina,rahmetli Zaim je napisao pjesmu dok je lezao u Podhrastovima/bolnica iznad Sarajeva,inace centar za plucne bolesti/
|
![]() |
![]() |
#15 |
Vredan član društva
|
![]()
@enzzo
Da,da tu pricu sam i ja davno nekada cuo.... |
![]() |
![]() |
#16 |
Stvarno kod kuće
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Bilo kako bilo,priča je tužna,a pjesma je jedna od 10 najljepših pjesama nastalih na ovim našim prostorima.Ja je uvjek sa zadovoljstvom izvodim,a i jako često je gosti traže.Mislim da je njenoj širokoj popularnosti najviše doprinio Halid Bešlić.
|
![]() |
![]() |
#18 |
KRVAVI
|
![]()
Kolege,
ajmo polako da se vratimo na temu,ako neko ima jos neku harmoniju neka napise.
#19 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Akordi su napisani,
ovo je malo prijateljsko ćakulanje ![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|