|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Ostalo Ono prateće opreme što do sada nije pomenuto |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Milane ...ne racuna se muzicka snaga .
Ti sa kompletnom opremom za svirku neces vise ni trebati osim ako imas osvetljenje za binu ili slicno. Znaci sracunas sve potrosace kako ti je Svirko napisao saberes koliko je Wat-i i to je to , za proracun koji si ti napisao ....neznam koju formulu ti koristis jer racuna se ovako: 1VA=1Vx1A= 1W Pozdrav ![]() PS. Zaboravih napisati da se kuci najcesce ceo bend kaci na jednu Shuko stekdozu sa razdelnicom koja je osigurana sa 10 A pa nema opet preoptercenja ;-) Promijenjeno od gega (21.06.2010 u 17:06 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Znam naravno da se ne racuna muzicka snaga, sto se tice elektrike jesam laik, ali ne bas toliki...
![]() Znam ja da je meni i 1KW dovoljno, ali kao sto si napisao, sta ako nekada bude trebala rasveta, sta ako mi bude trebao jedan ili vise snagasa, onda da trazim jos jedan korektor... ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Salim se Milane,nadam se da se nisi uvredio
![]() Da... proizvodjac mora da napise te vrednosti jer nije isto dali prikljucujes direktan potrosac kao nprm. tinjalica ili neki trafo (omisher gesetz). A ja skroz odlutao sa teme..sorry ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BANANOVAN na sopstveni zahtev!!!
Registrovan/a dana: 06.12.2004
Mjesto: Sabac
Downloads: 688
Uploads: 14
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 42 puta u 39 Postova
![]() |
![]()
Ma, kakvi uvredio...
![]() Za mene su to nepoznanice, al' se trudim da ih spoznam! ![]()
![]() |
#5 |
Vredan član društva
|
![]()
taj odnos 1Ax1V=1W vazi samo za jednosmernu struju...
za naizmenicnu se dodaje i A x V x cos(fi) gde je cos(fi) faktor snage ili ti stepen iskoriscenja, uvek je manji od 1... zavisi od strujne mreze, frekvencije mreze 50-60Hz itd... po tome mozes izracunati stvarnu snagu tog uredjaja, sto je neko postavio, sad sam zaboravio ko je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Tacno...nisam hteo da zalazim u detalje do faktora snage vec da pojednostavim kako najlakse moze kolega da razume sta se obelezava sa KV a sta sa W snaga, ali ako bas hocemo..Cos fi je odnos izmecu snage i prividnog ucinka sto ovde nije slucaj jer je jednofazni napon bez induktivnog opterecenja pa je cos fi oko0,9 tj jedan pa je zanemarljiv.
Ali nebitno je jer ispravno je ako pisemo U x I x cos fi...e sad ...koliku vrednost ima cos fi... Nisam zeleo da odemo tako daleko... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Trazi elektronski korektor napona posto on brze reaguje pri udaru struje od mehanickog i nemoj nikad da dajes fotografima da ti preko njega ukljucuju reflektore koji mnogo vuku struje da nebi crkao.Mi smo tako jedan spalili od 2kW,ostali samo dugmici,hihihi....Uzmes od 4-5kW i miran.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Odomaćeni član
|
![]()
Milane sta imas od opreme? Navedi tacno sta je sve u igri pa ce mo da "izracunamo" ;-)
Pozz
![]() |
#9 |
Vredan član društva
|
![]()
Hvala gega, no kad je tu vec aleksandar koji je verovatno mislio na mene a ne na Milana, evo opreme koju koristim:
1 klavijatura, 1 dig. klavir, efx8, mackie srm450 2 x active, zig zeg 1x i to je to |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 28.08.2009
Mjesto: tamo amo
Downloads: 1605
Uploads: 45
Rekao HVALA: 76
Zahvalili mu 69 puta u 67 Postova
Instrumenti: prangije
Interesi: tehnika
![]() |
![]()
Bez 2Kw ni govora , samo aktivci cupaju minimum 1000W a mozda i vise !!!
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|