|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Tehnike i teorija Usavršite Vašu tehniku! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.04.2008
Mjesto: Brcko BiH/SFRJ/Atlanta, USA
Godina: 42
Downloads: 123
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Gitara
![]() |
![]()
Vidis posto sam ja inace zabavnjak imao sam iste probleme sa dvojkama.... razlika u dvojci i drugim ritmovima je to sto dvojka da bi zvucala punije trazi dosta promjena akorda tokom pjesme (ako pricamo o starim narodnim pjesmama vecinom durskim ili ciganiji)
kada sviras rumbu ili orijental ili sasa ti ritmovi su puni, bas non stop sheta i zato ti ih je lakse svirati... dok kod dvojke ako sviras samo osnovne akrode to sve zvuci jako prazno i netacno...(ma da moze biti sasvim tacno ali pojednostavljeno) zato sam ja imao problmee sa dvojkom.... recimo vecina ljudi svira Uzicko Kolo sa akordima C G D i F ali tu ima i recimom jedan Fmol koji jako uljepsa to kolo... ja to prije nisam znao dok mi neko nije objasnio |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio brckomusic za ovaj koristan post: | Mladjo (16.10.2011) |
![]() |
#2 |
Donator
|
![]()
Imam nesto da dodam na osnovu kolega pre mene. Ja nisam neki jak muzicar pa sad da mnogo znam a nisam ni laik
![]() ![]() ![]() Moj ti je savet da samo slusanjem i skidanjem pesama mozes nesto postici da u buducnosti odsviras pesmu a bez da je skidas. ![]()
![]() |
#3 |
Banovan!
![]() |
![]()
slusanje muzike ti je najbolji nacin da skontas harmonije... uz to predlazem neku dobru knjigu muzicke teorije... nemoras ti sve to skontati odma kad procitas... ali vidjet ces sto vise slusas i sto vise vjezbas to ce te stvari same da lijezu na svoje mjesto....i onda ces skontati sve
sto se sablona tice moras isto tako da naucis kako da sviras iz razlicitih tonaliteta.... dzaba ti sablon ako ces svaku pjesmu svirati iz Amol ili G dura sigurno preko 80 posto rumbi su po sablonu Am.. C Dm (F) G Am dosta starih pjesama i sevdalinki su po sablonu E Am Dm (F) E ili A Dm Gm (Ais) A.... onda imas razlicitih dvojki G A D E (D7) G itd itd ima tu i molova u tim dvojkama ...... znaci ima dosta tih sablona ali puno je bolje znati kako to funkcionise u teoriji,,,, ja radim na tome ali jos nisam ni blizu vecine ljudi na ovom forumu... |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio brckomusic za ovaj koristan post: | Mladjo (16.10.2011) |
![]() |
#4 |
Banovan!
|
![]()
Drugar ev ti zakljucak ukratko:
Sedi vezbaj i samo vezbaj, preslusaj pesmu vise puta pre nego sto pocens da pokusavas da je skines. Nije za dzabe dvojka jedan od najtezih ritmova, kod nje nema cimanja, il si u ritmu il si van. Tak da samo vezbanjem mozes da je usavrsis. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
Bas tako, kod dvojke moras biti ko svicarski sat inace se odma osjeti.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Hadžići, Sarajevo
Godina: 31
Downloads: 1198
Uploads: 8
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa50 i Yamaha Psr 620, Alesis QX49 midi controler
Interesi: Svirka, Računari, Tehnologija
![]() |
![]()
Dvojka: Najednostavniji ritam, gledajuci po ritmici, tj po elementima bubnja i tako to, a najtezi po slaganju harmonije.
![]()
![]() |
#7 |
Banovan!
|
![]()
Hvala drugar prosvetlio si nas, ako si nas dosao zamajavati i sakupljati postove, bolje nemoj.
Dodato: I jos nesto, "Najednostavniji ritam, gledajuci po ritmici, tj po elementima bubnja i tako to, a najtezi po slaganju harmonije." Sastav ritma niko nije pominjao, dal je on jednostavan ili slozen, to moze cuti i moj deda kad mu pustim ritam da cuka. Ako nemas nista pametno da nam dodas, onda cuti. Ovakva komunikacija na Forumu nije poželjna a što se tiče reklame,i za to postoji adresa na koju možete da se obratite!!! Promijenjeno od Nenad023 (11.07.2010 u 01:44 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|