|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 14.10.2009
Downloads: 3
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: pa2xpro, e96,gw8,Tyros3
![]() |
![]()
Evo pokusacu da objasnim. Ritam snimam u Cubase-u (koristim verziju SX). Sve sto se unosi u sekvencer (na kompijuteru) treba da bude za 1 oktavu nize nego na klavijaturi (naprimer ako hoces da gitara odsvira akord preko svih zica u smeru od najdeblje do najtanje to je u sekvenceru ton C1, a na klavijaturi ce se prikazati kao C2...itd za razlicite nacine sviranja akorada na dole, gore, preko pola zica, pojedine zice, struganje po zicama, itd...na odradjenim tonovima). Kad unesem celu rimicku deonicu, onda dolazi odredjivanje harmonije. U najnizoj oktavi (u sekvenceru je to od C-2 do B-2, a na klavijaturi ce se pokazati kao od C-1 do B-1, zbog one razlike u oktavama sto sam pominjao na pocetku) unosis tonove da odredis akord. To znaci ako ukucas D-2, bice harmonija "in D", ako ukucas A-2 bice "in A", itd...Zatim odredjujem rod akorda (dur, mol, septakord...) pomocu velositija (velocity), a sema je sledeca:
dur = vel. 1 mol = vel. 8 durski septakord = vel. 13 molski septakord = vel. 10 Dakle ako ukucas C-2 sa velositijem 1 to je c- dur, zatim F-2 sa velositijem 8 to je f-moll, zatim D-2 sa velositijem 13 to je "D7", zatim G-2 sa velositijem1 to je G-dur... znaci dobijes harmonsku semu C/f mol/D7/G. i naravno ovi tonovi u najdubljoj oktavi koji odredjuju harmoniju moraju biti kvantizovani sa onim tonovima koji odredjuju nacin sviranja gitare(ono sto sam gore pisao o nacinu sviranja akorada) tacno na mestu gde zelis da se promeni harmonija. Mozda deluje komplikovano, ali veruj mi da nije, samo polako isprobaj, rezultat je odlican...a ja i dalje neznam ono oko menjanja pozicije na vratu gitare. pozz |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|