|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.07.2009
Mjesto: BiH
Godina: 37
Downloads: 1138
Uploads: 13
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: PA2Xpro,KORG TR,A.Git,el.Gitara,bass...
Interesi: Audio design,kompjuteri i elektronika
![]() |
![]()
Mislim da bi bilo bolje da ne poicnju sad rasprave,i Pa50 ima nesto sto nema G800 a i G800 ima nesto sto nema PA50,tako da sa raspravom necemo dokozati koja je bolja klavijatura...
@MladenPA50,pitaj slobodno u vezi pomenutih klavijatura,ali izbor je samo tvoj,nemoj da bude:"Rekli mi da uzmem ovu i ja uzeo" ![]()
![]() |
#2 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 16.01.2008
Downloads: 1962
Uploads: 32
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 41 puta u 34 Postova
![]() |
![]()
pa da, naravno -korg pa 50 ima dosta bolje boje nego g 800, a g 800 ima ritmove, g 800 i korg Le, kao sto je kolega napisao, to je sigurno dobra kombinacija sto se zvuka tice... - moje misljenje : )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 05.05.2009
Downloads: 269
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Roland G800
![]() |
![]()
Razmisljao sam i o pa80, odslusao neke klipove sa yt i ipak mi nije to to, msm kao roland... 80% cu da uzmem ili G800 ili G1000 i Tritona, e sad ako uzmem G800 onda u skorije vreme mogu i Tritona, ali kada bih uzeo G1000 onda bih morao da sacekam malo za TrLeta.. Sto se tice ritmova i na pa50 ja ne koristim vise od 8, tako da mi je memorija na G800 ok, verovatno cu da se odlucim za kombinaciju G800+TrLe, pa posle ako bude trebalo da zamenim G800 za G1000... Hvala vam na savetima! Pozdrav
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 07.01.2010
Downloads: 664
Zahvalili mu 26 puta u 23 Postova
![]() |
![]()
dobro razmisljas.....samo ja bi ti preporucio da uzmes g600 posto je mnogo laksi za transport a i malo jeftiniji od g800....Roland istina da nema dobre solo boje,ali takvi masni ritmovi nece korg ni u snu da daje iz prostog razloga...itd itd...jedan LE obavice taj posao za solo..TO JE TO....
Promijenjeno od rocco (28.07.2010 u 23:45 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nishki
|
![]()
Da,G600 je laksi i pamti ritmove za razliku od G800!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
kolega MILANCE jedno pitanje.......vidim da sviras E80... interesuje me kakva je to klavijatura,ali ne po funkcije koje poseduje,vec me intereuje SOUND?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nishki
|
![]()
Poslusaj u demo snimcima.....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Kolega, lepo ti kod nekog ko ima te sprave, zamolis, pa lepo poslusas kako sve to zvuci, probas da sviras, ako odgowara, kupis, ako ne, nista ...Iskreno, bez da uvredim bilo koga na forumu, dobar savet za kupovinu, tesko da tjes dobiti ovde, uvek tje biti nekog ko svira rolanda, neko korga, i svako tje hwaliti svoga konja. Imao sam i ja slican problem, resio sam tako, sto sam na jednoj svirci video da lik svira klavijature koje su mene interesovale, lepo, zamolio, da li moze posle svirke da ostane, ili da navratim nekad kod, njega, i tako sam saznao sve sto me interesuje, probao da sviram ...I ako je covek rekao g800 i le, onda ga zanimaju g800 i le, a ne g1000, pa 50, pa 800 ...Puno pozdrava.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
@brckomusic
G serija je nekome dojadila,nekome nije. (vjerovatno vecini,mozda jeste) Cinjenica je da su to klavijature proizvedene prije 10-15 godina,i bile su izuzetno popularne i cijenjene kod velikog broja muzicara. Na njima su napravljeni mnogi ritmovi koji su kasnije konvertovani i koristeni na drugim klavijaturama,pa tako i ti ritmovi koje vi pominjete. Medjutim nisu zvucali kao na G seriji. Pojavom novijih modela sa semplerima drugih proizvodjaca i novim zvucima koje diktira muzicka savremena produkcija G serija nemoze to da prati. Stoga je ona u tom segmentu "zastarila",mada ce dobar muzicar iz kombinacije G serije (G1000 + TR Le) odraditi svaku svirku bez problema gdje je publika obicna a ne neki muzicarski skup,na kojem ce se primjetiti na cemu se svira. Ja mogu reci,recimo da su i PA50 i PA80 i Triton i TR Le i neka Yamaha takodje dojadili,iako su mladji. Odete na 10-15 svirki i svi zvuce isto,kao jaje jajetu. Iste boje,isti semplovi,isti ritmovi..... Pa evo i za ove novije modele se vrti 4-5 setova,koje opet skoro svi imaju i mora da zvuce isto. Rijetki su oni koji imaju svoj ekskluzivni set i da su po njemu prepoznatljivi, i da zvuce drugacije od ostalih.To je ipak cinjenica.... To sto se vama desavalo na G seriji da vam se mijenjanjem boja remete,instrumenti na ritmu je stvar sredjivanja. Niste dobro namjestili podesavanja,koja nisu tako komplikovana. Ali da ne duzim i da ne odem od teme. Mene licno da interesuje(a ne zanima me) uvijek bih radije volio imati kombinaciju G1000 + TR Le ili G800 + TR Le nego samo jedan PA 50. Da mi neko ne zamjeri,ovo je napisano kao moje licno subjektivno misljenje,bez namjere da umanjim vrijednost ili omalovazim bilo koju klavijaturu,pa samim tim ni G seriju. Ja cijenim svaku klavijaturu i onoga ko na njoj svira,pa bila ona stara godinu,ili 10 godina. A clan @MladenPA50 kao postavljac teme,neka procita sve sto je napisano po forumu i sam donese svoj zakljucak,sta mu vise odgovara. Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
da budemo na cisto.......ako budemo iskreni,roland g serija ima stvarno nekih 12-13 setova bubnja i svi su do jedan i te kako upotrebljivi,korg PA serija svi,AMA BAS SVI koriste 2-3 semplovana seta i nista vise....kod mene u Makedoniji bas svi korgovi zvuce bukvalno isto posto ta 2-3 seta prodaju jedno drugom,a nekome dojadio zvuk G serije posto svi prave ritmove na STANDARD SET....nek neko proba da uradi ritam sa drugi set i umesto tog FINGER BASS stavi recimo neki FRETLESS i prizvuk je odma drugacii.....KO NE VERUJE JA CU DA MU DOKAZEM..pozz
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|