|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#19 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
@brckomusic
G serija je nekome dojadila,nekome nije. (vjerovatno vecini,mozda jeste) Cinjenica je da su to klavijature proizvedene prije 10-15 godina,i bile su izuzetno popularne i cijenjene kod velikog broja muzicara. Na njima su napravljeni mnogi ritmovi koji su kasnije konvertovani i koristeni na drugim klavijaturama,pa tako i ti ritmovi koje vi pominjete. Medjutim nisu zvucali kao na G seriji. Pojavom novijih modela sa semplerima drugih proizvodjaca i novim zvucima koje diktira muzicka savremena produkcija G serija nemoze to da prati. Stoga je ona u tom segmentu "zastarila",mada ce dobar muzicar iz kombinacije G serije (G1000 + TR Le) odraditi svaku svirku bez problema gdje je publika obicna a ne neki muzicarski skup,na kojem ce se primjetiti na cemu se svira. Ja mogu reci,recimo da su i PA50 i PA80 i Triton i TR Le i neka Yamaha takodje dojadili,iako su mladji. Odete na 10-15 svirki i svi zvuce isto,kao jaje jajetu. Iste boje,isti semplovi,isti ritmovi..... Pa evo i za ove novije modele se vrti 4-5 setova,koje opet skoro svi imaju i mora da zvuce isto. Rijetki su oni koji imaju svoj ekskluzivni set i da su po njemu prepoznatljivi, i da zvuce drugacije od ostalih.To je ipak cinjenica.... To sto se vama desavalo na G seriji da vam se mijenjanjem boja remete,instrumenti na ritmu je stvar sredjivanja. Niste dobro namjestili podesavanja,koja nisu tako komplikovana. Ali da ne duzim i da ne odem od teme. Mene licno da interesuje(a ne zanima me) uvijek bih radije volio imati kombinaciju G1000 + TR Le ili G800 + TR Le nego samo jedan PA 50. Da mi neko ne zamjeri,ovo je napisano kao moje licno subjektivno misljenje,bez namjere da umanjim vrijednost ili omalovazim bilo koju klavijaturu,pa samim tim ni G seriju. Ja cijenim svaku klavijaturu i onoga ko na njoj svira,pa bila ona stara godinu,ili 10 godina. A clan @MladenPA50 kao postavljac teme,neka procita sve sto je napisano po forumu i sam donese svoj zakljucak,sta mu vise odgovara. Pozdrav, |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|