|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kabliranje Šeme, modeli, sistemi spajanja |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Veliki prijatelj foruma
Registrovan/a dana: 05.03.2009
Mjesto: BEC, Kucevo
Godina: 52
Downloads: 230
Uploads: 24
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 60 puta u 56 Postova
Instrumenti: S910, MU50, W7, JV1010
Interesi: muzika, pc-igrice
![]() |
![]()
...sada isto tako hocu samo je razlika sto sam sada kupio studiske monitore i hocu samo njiha da koristim a ne liniju i zvucnike od linije.
izvini druze, ja ovo ne razumem - kako to mislis linijski? razlika izmedju ovih zvucnika(ACTIVE) i one koje si pre koristio (HIFI) je samo u kvalitetu zvuka i napajanje ... naravno one HIFI su bile potrebne prikljucati miksetu u pojacalo pa onda zvucnici, al posto su ti ovi BEHRINGERI koje sad koristis AKTIVNI MONITORI - njima ne treba pojacalo - imaju svoj ugradjen ... izvini jos jednom ali nije mi jasno sta definitivno zelis, ne kazem da je greska kod tebe, mozda ja ne skontam ![]() pozdrav Dodato: EMU 0404 sa SCSI ?? jos nisam cuo a ni video taj model ...
![]() Promijenjeno od grandia (02.08.2010 u 13:03 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio grandia za ovaj koristan post: | AneL (02.08.2010) |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 27.07.2006
Godina: 40
Downloads: 598
Uploads: 0
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
Evo sve sam prikljucio i sve radi ko sat. evo rijesenja moga za one kojim za treba:
Line-out (alt 3-4 outputs) OD MIXETE line-in U e-mu. Line-out OD e-mu U stereo-kanaal OD MIXETE (5/6 of 7/8) Main-out OD MIXERA U MONITORE Care hvala ti jos jednom na pomoci, ziv bio 100 godina. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Veliki prijatelj foruma
![]() |
![]()
sad skontam ...
s´time sto si prikljucio alternative 3/4 OUT na EMU - ne moras da prikljucis out od MIKSETE u PC - to je i bolje resenje jel EMU ce taj celoupni zvuk bolje snimati nego integrisana zvucna sa kompe... tu si ti mene doveo na ideju, pokusat cu i ja to na moj sistem ![]() mislim da si to mogao i da ucinis sa 2TRK OUT - ako imas regler da tu nastelujes jacinu nisam znao da taj BEHIRNGER ima vise mogucnosti za OUT .... moje pitanje za tebe: dal u tom slucaju ne dodje do onog sustanja i pistanja (feedback), posto se signal vrca iz EMU u MIKSETU i opet nazad?? ili tu imas mogucnost sa reglerom na mikseti da izbegavas taj problem? ipak zadnji u LINIJI signala su MONITORI ![]()
![]() |
#4 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Pistanja nema, suma ima ali minimalno, trebo bi da priblizis uho u monitor da bise culo inace ne cuje se.. sve radi ko bombona.. probaj i odusevices se..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Veliki prijatelj foruma
![]() |
![]()
probao sam to kolega anel, al kod mene na ALESIS imultimix u kombinaciji sa TASCAM122l dolazi do tog neprijatnog zvuka ... znas ono kad se priblizis monitorima sa mikrofonom pa mislis sad ce nesto da pukne
![]() probao sam i ctrl-room izlaske, i MAIN-out ... ostaje mi jos jedna mogucnost da sa 2trk-out prikljucim na audio-in u audiokarticu TASCAM ... nemam momentalno taj kabl a potreban mi je na jednom kraju chinch a na drugom 6.3mm banana i to 2 puta ... ako ni to ne funkcionise, koristim miksetu i dalje kao sto sam do sada, a kad zelim da snimam onda prikljucim USB iz miksete u kompu ![]() pozdrav
![]() |
#6 | |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]() Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Veliki prijatelj foruma
![]() |
![]()
meni ova ideja kolege danijela vise logicno zvuci ... ma da sam malo zbunjen u mome slucaju ... al logicno ne bi trebalo biti razlike ... kod njega se snima signal pomocu PCI a stolne varijante primaju/shalju signal preko USB ...
pozdrav Dodato: ***** nije dobra ideja drug danijel ... u njegovom slucaju ne ... a sta cuje kad svira a pc nije upaljen? nije valjda da signal ide dalje iz integrisane PCI-EMU na MONITORE?
![]() Promijenjeno od grandia (06.08.2010 u 18:42 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Koliko sam razumeo, on bi da koristi VST iz Cubase-a? Neće to da može bez da upali PC
![]() Ovo je najjednostavnije povezivanje za potrebe SNIMANJA na PC da bi čuo ono što se snima... Ako će da svira a da ne pali komp onda ušteka monitore u mixer i rešen problem ![]() Generalno je samo greška ono izvlačenje iz zvučne u stereo ulaz na mixu, to je totalno bespotrebno, a sad monitore će vrlo lako po potrebi prikačiti gde mu odgovara u tom momentu ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Kolega Daniel, moze i ovaj nacin tvoj medjutim meni sve radi kako treba sad po nacinu kako sam ja prikljucio (nema feedback i shuma)
pozdrav tebi i grandiji.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|