|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 101 puta u 95 Postova
![]() |
![]()
Prije nego kupim novi hd zanima me samo kako rade klavijature koje nemaju instaliran hd uopste,jer klavijatura kad se pali ne ucitava semplove sa hard diska,ves od nekud drugo,pretpostavljam sa one ssd memorije
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 12.03.2010
Mjesto: Banatsko Novo Selo
Downloads: 188
Uploads: 4
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: Korg PA800
![]() |
![]()
pa druze lusaj sad sa pa800 je ista stvar n vuce sa ssd memrije i ako njemu ta memorija nesto zeza kao i tebi hd onda je stvar ista. mislim da ce se to resiti kupovinom nvog hd ili probaj da stavis neki polvan da vidis o cemu se radi ali ipak po ovome sto si napisao jer mislim da je stvar samo u njemu jer pa1 sa hd cita seplove i sve ostalo. javi samo sta uradis na kraju da znam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
KRVAVI MLADJI
Registrovan/a dana: 26.04.2011
Mjesto: Nova Pazova
Godina: 32
Downloads: 315
Rekao HVALA: 23
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg Pa1x, Triton Extreme
![]() |
![]()
Poz svima. Nisam hteo da otvaram novi post, sigurno mi neko moze pomoci. Imam sledeci problem, u zadnje vreme kad ubacujem semplove na pa1x uopste ne zvuce kao u awave studio ili u sampling info kad ga preslusam. Stalno ga mesa sa nekim drugim bojama, a i ocajan je efekat...kad idem u sound menu...u basicu ga skroz izmeni...kad prebacim sa ROM na RAM , doda mu neke nebitne efekte. A do skoro sam lepo semplovao, i lepo je zvucalo. Da nije problem u oscilatorima, posto su po defaultu 2 oscilatora (probao sam da prebacim na 1 i malo ga kao nesto izostri, al opet to nije to) . Hvala i molim za pomoc
![]()
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
@ella85
Nema potrebe za panikom jer problem je kod tebe definitivno samo Hard Disk i pod hitno ga mijenjaj ili predhodno probaj da ga zalijecis time sto ces ga izvaditi, prikaciti na kompjuter, kopirati sve fajlove na neki drugi HD, obrisati sve particije (unistiti particije), zatim napraviti jednu particiju na tom "cistom" Hard Disku, vrati te tvoje fajlove koje si predhodno kopirao a onda ga ubaci u PA1X i probaj da li ce se sada javljati error. Ovo i ako bude moglo da se uradi nece biti dugog vijeka pa je najbolje da zamijenis taj Hard Disk novim jer on je radio, radio, radio i... vrijeme mu je za penziju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
@Sokan junior
Prvo, pre nego sto ides u BASIC da podesis novi sempl uvjek odabiraj neka boja koja je slicna sa ta koja ubacijes. (Ako ubacujes gitara onda odaberi gitara boja i samo smeni multisempl). Broj oscilatora pazi da bude na 1. I jos pazi kad postavis multisempla da ono dole "Velocity M.Sample SW Low -> High" da bude na 1. Posto jedan oscilator moze imati dva layera, Low i Hi. Ti svoj multisempl postavi na Hi. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio Ace za ovaj koristan post: | Sokan junior (07.08.2011) |
![]() |
#6 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Predlažem kolega malo sigurniju opciju umesto hdd koji je osteljiviji...
adapter sa hdd ata 2,5" na compact flash card košta 8-10 eura, i cf kartica imate je u svakoj foto radnji od 4, 8 i 16gb gb što je sasvim dovoljno za potrebe klavijature.... taman izađe i jeftinije nego hdd.... Evo slike da vidite o čemu je reč... Zašto vam ovo govorim.... evo zašto... harddisk je takav medij koji je osetljiv na tumbanje i pomeranje, a kako mi muzičari non-stop negde transportujemo klavijature, mnogo pametnije solucija je compact flash kartica koja je u stvari čip koji ne može da se osšteti u transportu. Šanse za tako nešto su minimalne za razliku od hdd-a. Nadam se da sam pomogao mojim predlogom, ako ne Vama, onda nekom koji će tek da pročita ovaj post :-)
||
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio nikadvisekorg za ovaj koristan post: | jevtabg (27.05.2019) |
![]() |
#7 | |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.08.2010
Downloads: 620
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]() Citat:
|
|