|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 05.07.2010
Downloads: 142
Uploads: 2
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 11 puta u 11 Postova
![]() |
![]()
Za ovaj novac koji je on izdvojio, tesko moze da pazari dobru harmoniku. Samo one pocetnicke varijante Weltmaister-a, Royal Standard-a, Hohner-a, itd...
Sad ja ne znam kakva je situacija u Kanadi, mozda tamo mozes naci neku povoljnu varijantu za Weltmaister Supitu, ne znam ni kako se tamo krecu cene harmonika, ali pretpostavljam da ima daleko manje Dallape i Guerrini modela nego na balkanu, pa mislim da su tamo i skuplje nego ovde. |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio zeks za ovaj koristan post: | madrigal (23.08.2010) |
![]() |
#2 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
kolege,u srbiji ima da se kupi original dallape harmonika za oko 1000 eura(polovna).to je cena za dugmetare.Za klavirne je nesto skulje.Pogledajte malo oglase pa ce vam sve biti jasno.ja poznajem coveka koji se bavi preprodajom dallape harmonika tako da je ova informacija pouzdana.
Sledeći član vam se zahvalio nesaband za ovaj koristan post: | madrigal (23.08.2010) |
![]() |
#3 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 05.07.2010
Downloads: 142
Uploads: 2
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 11 puta u 11 Postova
![]() |
![]()
Pa naravno da moze, ali u Srbiji. Moze cak i jeftinije, samo treba zaredjati recimo po jugu Srbije. Ima ljudi koji i ne znaju sta imaju u podrumu, na tavanu i slicno... I to dobre, stare harmonike iz 50ih-60ih godina, koji su daleko bolji instrumenti nego harmonike novijeg datuma.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.12.2005
Mjesto: İstanbul
Downloads: 139
Uploads: 8
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: klavijature
Interesi: muzika
![]() |
![]()
ma moze da se nadje jeftinije samo treba biti aktivan i prepoznati dobru harmoniku...a ako nemas pare za guerini ili dallape onda bih preporucio skandali ili paolo soprani...poz
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio sulejman za ovaj koristan post: | madrigal (30.08.2010) |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Prošli tjedan sam odvojio nešto vremena i pravac u music shop da isprobam HOHNER BRAVO III 120BK.
Hohnerica je puno glasnija od Weltmeister i laganim potezanjem mjeha, iako ima karakteristike su mi potrebne nekako mi Weltmeister harmonika daje ugodniji zvuk. Provjerit ću dallape i guerini iako je to daleko iznad mog buđeta. Promijenjeno od Vule (31.08.2010 u 02:27 sati) Razlog: obrisan citat |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 02.09.2010
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
![]() |
![]() Citat:
|
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio gagiharmonikas za ovaj koristan post: | madrigal (08.09.2010) |
![]() |
#7 | |
Banovan!
Registrovan/a dana: 21.06.2009
Mjesto: Nigdjezemska
Downloads: 40
Rekao HVALA: 5
Instrumenti: korg pa 50 / hohner atlantic
![]() |
![]() Citat:
Neznam o harmonikama puno ali sam čuo da ako dugo vremena stoje-miruju odnosno ako se ne svira duže vremena da to nije dobro za harmoniku. Usput da kažem i ja neznam koju harmoniku bi najbolje bilo da uzmem za sviranje vjenčanja po Dalmaciji i Hercegovini. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Nece se mnoge kolege slozit sa mnom, ali svaki iskusan harmonikas koji svira po Hercegovini i Dalmaciji koje sam i ja poslusao ce ti rec da je za taj kraj najbolje uzet Hohner Atlantic IV. Iz kojeg razloga? Zato sto u tom kraju vecina ljudi ne zna cijenit harmoniku. Cesto ces doci u situaciju da ti je neko osteti, polije vinom, pivom, ili nekim petim picem. Takodjer, ljudi tu bas i nece prepoznat razliku izmedju kabine neke talijanke ili iritantnog violina hohnera, bitno je samo neka svira. Osim toga, hohnerica je vrlo glasna sto ce ti odgovarat, a meni je najbitnija bila kvalitetna izrada. Naime, jednom sam svirao negdje gore blizu Posusja sa ekipom i kako sam morao biti glasniji zbog puno ljudi, rastezao sam jako mijeh i jako udarao po dirkama. U jednom trenutku mi izleti dirka i ja sam pomislio da sam heb'o jeza i da mi je pukao ton, da nista prije Sarajeva necu moc popravit. Na moje opce pozitivno iznenadjenje, shvatio sam da dirke na hohneru imaju neku vrstu amortizera, u vidu nekih federa koje u slucaju velikog pritiska na dirku istu samo izbace, tako da sam dirku samo morao vratiti u leziste. I na Guerriniu i Dallapeu imas isto, ali za puno vecu cijenu. Ne mislim da bih mogao nosat takve skupe harmonike, po prasini i blatu, kakav je teren po vecini Hercegovine i Dalmacije. Tako da ti preporucujem Hohner Atlantic IV, a Dallape ili Guerrini za sviranje "za svoju dusu", studijski rad i ozvucenim svirkama.
Sledeći član vam se zahvalio Dell za ovaj koristan post: | keyboard (21.03.2011) |
![]() |
#9 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 21.06.2009
Mjesto: Nigdjezemska
Downloads: 40
Rekao HVALA: 5
Instrumenti: korg pa 50 / hohner atlantic
![]() |
![]()
Hvala kolega na iscrpnom odgovoru, mislim da sam se riješio dvojbe oko harmonike. Hohner Atlantic IV je definitivno moj izbor
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|