|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Danijele,
to me je kopkalo ( o cda ) što si napisao . Znači taj zapis ide samo sa cd medija .Ne sa usb i sl. Emire , jesi ti importovao kad pjesmu u tyros-a? Znaš da to i ne traje baš malo vremena ... Ideja je to odraditi na brzaka na kompu , i jednostavno koristiti sa usb stick . Mada jednu stvar smo preskočili . Treba napraviti export jedne pjesme iz tyros-a i vidjeti koji je to uopće format . Ja sam pretpostavio da je neki audio, jer tako piše u sintu (new audio ) Ovih dana sviram pa baš i nemam vremena za ovo. Kome se da,neka proba... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Citat:
Zilavi, nisam moderator da ti sugerisem i da te opominjem, ali odgovaraj u skladu sa temom. Promijenjeno od EmirTotic (11.09.2010 u 14:28 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
@Romario
New audio se zove svaki fajl koji snimis na Tyrosa...Tako ga naziva automatski pa ti treba da tom fajlu nadenes ime koje ti zelis. Inace snima u WAV formatu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Odlično,
možeš li praviti play listu sa usb ili moraš sa hard diska ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Ja koliko znam Tyros snima direktno samo na HD,a na USB stick snima S900 posto nema intgrisani HD.Nisam jos proba da pustam sa Sticka-a WAV fajl ali mislim da je moguce samo pojedinacno....nisam jos proverio
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odomaćeni član
![]() |
![]()
Moze,proverio sam.
Sve sto snimis na HD recording,mozes ubaciti na playlist i automatski pustati. Znaci sve sto se snima sa MIC.ulaza ili AUDIO IN (instrument nprm)slazes kao WAV fajl u foldere.Opcijom NEW snimas nove fajlove kojima prvo moras dati ime a mozes i dosnimavati na vec uradzeni fajl (opcija SELECT). Playlist mozes editovati i sam odrediti redosled,duzinu i nacin pustanja fajlova. Mora se napomenuti da se kod WAV fajlova radi o WAV 44,1KH semplingfrekvenci i rezoluciji od 16 bit-a i duzina trajanja je maximalno 80 minuta ( za jednu minutu je potrebno oko 10 MB) Jos jedan znacajan pomak u odnosu na prethodne generacije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Napokon sam završio svirku za ovaj tjedan,
pa ću i sam provjeriti ono što me zanima ... Spomenuo sam nedostatak kod tyros-a, nepodržavanje mp3 ... To i neće biti neki nedostatak,ako može sa usb očitati recimo 10 pjesama u vawe( npr. Mileta Kitića ![]() i tako napraviti playlist . Ako to nije moguće,ako se pjesme moraju importirati u hdd ,i tek s njega reproducirati to onda nije to . Dodato: Nema učitavanja s usb . Samo sa hdd . Govorim o vawe . Pjesmama,matricama . Znači,mora se prvo loadat u sint i onda tek koristiti . I da se složim s gegom ,tyros exportuje vawe file . Promijenjeno od romario (14.09.2010 u 17:08 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|