|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Ne gubi.
Nemozes uz midi svirati i tercu u istom momentu u slucaju da sviras solo uz MIDI. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 07.11.2010
Downloads: 0
Uploads: 6
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
pa kako se prave terce,kolega yamaha,mozes ukratko da objasnis.preko harmonizera ne
moze probao sam.user dk ne postoji tako da i ta mogucnost otpada.u performance modusu mozes najvise 2 boje mesati,i kako da tercu rastimujes da je uklopis za kvintu,sekstu.cak sam pokusao i preko skala i tako ne mogu da dobijem pravu tercu. jel moguce mozda na harmonizeru to uraditi a da mi je promaklo...ja nemam vise nijednu ideju kako to na yamahi moze da se izvede.ajde,pevaj...gosti nervozni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 06.03.2009
Mjesto: .at
Downloads: 234
Uploads: 12
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 31 puta u 29 Postova
Instrumenti: keyboard
Interesi: Auta i sve oko auta i muzike
![]() |
![]()
Terce na psr masinama se prave pomocu midi kabla, tako da ukljucimo obadva kraja u kljavu... onda se ubace tonaliteti u obliku midi fajlova i u postavkama za midi se nastelaju parametri i to je to...
|
![]() |
![]() |
Ćlan 2 Vam se zahvalio, armin, za koristan post: | casioonlybest (16.11.2010), kum vujica (16.11.2010) |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
A naravno, postoji i uputstvo za podešavanje terce...
http://www.yu-midi.org/forum/downloa...o=file&id=3615 |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio danijel011 za ovaj koristan post: | kum vujica (16.11.2010) |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 07.11.2010
Downloads: 0
Uploads: 6
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 4 puta u 3 Postova
![]() |
![]()
znaci kod mene ta mogucnost otpada jer koristim midi tj kontrolisem psr sa korga.
ali u svakom slucaju poznajem ljude kojima to treba.jos jednom fala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Armin je sve objasnio, ja bi jos dodao da prosecni korisnik PSR klavijature ne moze sam da napravi terce ako nema setup za terce koji je davno napravljen od strane jednog yamahinog programera i koji je bio jedno vreme tu na downloadu. Taj setup je zabranjeno da se postavlja ovde zbog povrede autorskih prava i radi sprecavanja sirenja piraterije, a bez toga je nemoguce uraditi terce na yamahi da zvuce kako spada. Naravno, sam setup (midi podesavanja) mogu da se naprave rucno i mislim da je kolega Fico postavio ceo postupak kako treba da se uradi to, ali opet ostaje podeavanje terci po tonalitetima za koje se moraju imati mali midi fajlovi koji su pravljeni za tu svrhu. I na kraju krajeva ostaje samo podesavanje u klavijaturi ili mixing konzoli da se nameste efekti da se cuju i na osnovnoj boji i na terci podjednako, i da se sve to podesi da moze da se PAMTI u registracijama. Ja sam jedva pronasao pravi sistem kako to sve ide, trebalo mi je dosta vremena, tako da onaj ko krene u sredjivanje terce mora da racuna da se dobro pomuci i sa te strane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 02.10.2008
Mjesto: Mostar
Downloads: 150
Uploads: 10
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 6 puta u 5 Postova
Instrumenti: Yamaha psr s710 Casio VZ1 Casio CTK731
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
Za sve korisnike yamahe psr s710
u donload zoni sam postavio upustvo za pravljenje styla na klavijaturi,pa eto samo nek se zna,ako kome treba ima na download zoni.Pokusavam jos da uradim upustvo za pravljenje boja al...u tome se bas i ne snalazim.Ako ima kakvo upustvo za to postavljeno,ili ako vazi od neke druge klavijature,bilo bi od velike koristi. Hvala,pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|