|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 06.12.2010
Mjesto: Karlovcic
Downloads: 0
Uploads: 3
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg pa80
Interesi: Muzika,muzika i samo muzika
![]() |
![]()
Ja sviram to iz b dura,i super zvuci....
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Pozdrav
Ako imas pravog pevaca sa dobrim glasovnim mogucnostima i ako mozes pevati visu tercu iz Bb-Gm ok. Ali kad se svira na normu i moras pevati celu noc moras naci optimalne intonacije posebno kad vise ljudi peva. Po meni je optimalno G-Em.Bez problema se peva i gornja terca i solidno zvuci.Naravno da je lepse u originalu jer nije slucajno izabrana bas ta intonacija za pesmu.
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Ja ovo sviram iz g mola i pjevam takodje iz te visine....Poooz
|
![]() |
![]() |
#4 |
Kao kod kuće
|
![]()
@Skypi,jel sa tobom Bajaga mozda peva?
Pesmu sviram otkad sam poceo da se bavim muzikom posto pesma spada u abecedu narodne muzike,nikada,ama bas nikada je nisam svirao ispod g mola,tj.B dura,i nikad nikom nije bilo niti visoko niti nisko, |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Pozdrav
Mislim da bi za Bajagu to bilo visoko,al' salu na stranu. Vecinom se svira u bloku rumbi,a on je kod nas iz G Jedna svirka se moze bez problema otpevati bez obzira koliko je teska,ali kad se zaredja svaki dan e onda se shvati da se intonacije moraju optimizirati jer ljudski glas je ,,potrosni materijal''. Vecina pukne posle drugog dana da jedva prica,a o pevanju da ne pricamo. Secam se one emisije ,,A sto ne bi moglo'' i fenomenalnog ucesce Sabana Saulica. Medjutim retko koju pesmu je otpevao u intonaciju u kojoj je snimio. Razlozi su razni.Bio je mladji i pripremljen za snimanje maksimalno. Ali ziva svirka je nesto drugo.Moras rasporediti snage da bi odradio sve najbolje sto mozes u tom trenutku.O tome pricam. Vecinom su uslovi u kojima sviramo pogubni za glasne zice. Svako dobro
Favoriti |
Oznake |
luckasta, tonalitet |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|