| 

| 

| 
||||||
| Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane | 
| Saveti za bolju svirku i bolji bakšiš Svi želimo da zvučimo bolje, ni neka crkavica nije na odmet. | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Alati tema | Display Modes | 
| 
	 | 
| 

| 
		#1 | 
| 

Početnik forumacije! 

| 

Pozdrav 

Ako imas pravog pevaca sa dobrim glasovnim mogucnostima i ako mozes pevati visu tercu iz Bb-Gm ok. Ali kad se svira na normu i moras pevati celu noc moras naci optimalne intonacije posebno kad vise ljudi peva. Po meni je optimalno G-Em.Bez problema se peva i gornja terca i solidno zvuci.Naravno da je lepse u originalu jer nije slucajno izabrana bas ta intonacija za pesmu. 

Vrlo je tesko znati sve... Ne znati nista jos je teze.  | 
| 
		 | 

| 

| 
		#2 | 
| 

Banovan! 

Registrovan/a dana: 03.01.2009 

Downloads: 561 
Uploads: 21  
	Rekao HVALA: 170 

Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova

Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600 
Interesi: Musika 

![]()  | 

Ja ovo sviram iz g mola i pjevam takodje iz te visine....Poooz

| 
| 
		 | 

| 

| 
		#3 | 
| 

Kao kod kuće 

| 

@Skypi,jel sa tobom Bajaga mozda peva? 

Pesmu sviram otkad sam poceo da se bavim muzikom posto pesma spada u abecedu narodne muzike,nikada,ama bas nikada je nisam svirao ispod g mola,tj.B dura,i nikad nikom nije bilo niti visoko niti nisko,  | 
| 
		 | 

| 

| 
		#4 | 
| 

Početnik forumacije! 

| 

Pozdrav 

Mislim da bi za Bajagu to bilo visoko,al' salu na stranu. Vecinom se svira u bloku rumbi,a on je kod nas iz G Jedna svirka se moze bez problema otpevati bez obzira koliko je teska,ali kad se zaredja svaki dan e onda se shvati da se intonacije moraju optimizirati jer ljudski glas je ,,potrosni materijal''. Vecina pukne posle drugog dana da jedva prica,a o pevanju da ne pricamo. Secam se one emisije ,,A sto ne bi moglo'' i fenomenalnog ucesce Sabana Saulica. Medjutim retko koju pesmu je otpevao u intonaciju u kojoj je snimio. Razlozi su razni.Bio je mladji i pripremljen za snimanje maksimalno. Ali ziva svirka je nesto drugo.Moras rasporediti snage da bi odradio sve najbolje sto mozes u tom trenutku.O tome pricam. Vecinom su uslovi u kojima sviramo pogubni za glasne zice. Svako dobro 

Vrlo je tesko znati sve... Ne znati nista jos je teze.  | 
| 
		 | 

![]()  | 

| Favoriti | 
| Oznake | 
| luckasta, tonalitet | 
| Alati tema | |
| Display Modes | |

| 

|