|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Zvučnici Ono što treba da da dobar zvuk |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Problem je resen, prodao sam PSX a kupio sam PM1000
![]() Takodje, srecna nova, i pozdrav!
![]() |
#2 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
![]() |
![]()
Neka je sa srecom!!!!!
![]() Hvala, takodje. ![]()
![]() |
#3 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Uhhhh,dobro je,da si uzeo PM600/1 mogo bi samo da places pored njega "De mi je sad moj PSX"!
![]() Pozdrav pa neka je srecno i tebi! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.03.2007
Downloads: 1023
Uploads: 1
Zahvalili mu 105 puta u 92 Postova
![]() |
![]()
@Boban010
Ne slazem se sa tvojom izjavom. PM 600 je po svemu bolji mixer (i kvalitet zvuka, i snaga, i sve ostalo). Pozzz
![]() |
#5 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.03.2008
Downloads: 14
Uploads: 0
Zahvalili mu 14 puta u 12 Postova
![]() |
![]()
Komplikovana i obimna, ali poucna tema...@skoricnik -ako volis PSX zvuk, mogao si da kupis snagas a ne da ga menjas za PM, to su dva razlicita sveta.Da se vratim na temu...
Kretanje membrane kod PSX uzrokuje nekoliko faktora koji se ispoljavaju istovremeno. Prvi je, mogucnost miksete i izlaznog stepena da reprodukuje veoma niske frekvencije koje uzrokuju pomeranje bas zvucnika. Drugi je damping faktor a tek na kraju izlazna snaga. U PSX seriju su ugradjeni vrlo kvalitetni vezni (tonski) kondenzatori (kojih kod PM serije nema) sposobni da reprodukuju vrlo niske frekvencije bez slabljenja. To znaci da ces sa istim podesavanjima, na PSX dobiti (pojacati) nize frekvencije nego na PM. Na zalost, PSX serija ima MOSFET izlazne stepene jako niskog damping faktora koji su prijatni za uvo ali ne za tehno sound i cvrste jake basove (suprotno od PM serije ![]() Na kraju mala izlazna snaga takodje uzima danak kod modernog zvuka i eto cele price. Sinisa je detaljnije objasnio damping, pa da ne duzim. Sve ovo vazi za ispravan uredjaj, jer se setanje membrane desava i bez signala (zvuka) ako postoji kvar. Pozdrav svima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 423
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
@Domino
Svidja mi se objasnjenje,ni po babu ni po stricevima,a uz to i tolerantno! ![]() Ovako se ide u "Jevropu"! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|