|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#2 |
Kao kod kuće
|
![]()
Mene najvise raduje opcija od light 5 oktava.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.12.2010
Downloads: 26
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 5 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Beethoven zasto mislis da ce cijena biti manja od pa2xpro?
Sto se videa tice, nije bas neka prezentacija, ali stvarno je dobro urađen koliko se moze vidjeti, a onaj bubnjar uz kronos, ono je odlicno ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 14.07.2007
Mjesto: Holandije
Godina: 34
Downloads: 3183
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: KORG PA-800
Interesi: Volim sve sto me zanima :)
![]() |
![]()
Ne gledajte ovo ljudi,
isto ti je ovo sve kao i korg pa1x i dalje, neznam zasto bi neko platio 500 ili 800 evra vise samo za ram memorije? budi te srecni sa vasi korgovi sto imate sad, ova klavijature nema nikakve razlike izmedju pa1x,pa800 i pa2x, samo sto mu je mozda os system drugacij i tako. Promijenjeno od basalski (14.01.2011 u 18:56 sati) |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio basalski za ovaj koristan post: | matrix_mo (14.01.2011) |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
dal bi hteli trampu za mog va5?
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
![]() |
![]()
Što se tiče Pa3x, ima on prednosti od Pa2x Pro to je sasvim jasno, samo je pitanje da li vrijedi uložiti novca i truda da se pređe sa Pa2x Pro na Pa3x!
A za zvuk ista je tehnologija, ali više oscilatora, te i osobe koji izvještavaju o njemu, tvrde da je zvuk bolji (znamo svi kako zvuči klavijatura uživo a kako kada se snimi demo i okači na youtube), tako da ne smije nam to biti mjerilo kvaliteta zvuka! Isto tako nije mi jasno, kako neki kolege pišu tek tako post, prvo nisu ni pročitali specifikacije, te nisu pročitali sve postove! Tako da dolazi da se jedno te isto pitanje vrti na 6 različitih stranica. A najviše se ponavlja "kakav je ovo aranžer ako je 5kg-a, zna se odmah da nije dobar i bolji od Pa2x Pro", a lijepo piše da je zvučnik 5kg-a. Kao i druga pitanja koja se ponavljaju. Te je u jednom trenutko počelo i prepucavanje. Pozdrav. Dodato: Citat:
A za dirke isto i to piše, da 76 verzija će imati semi weight (kao kod pa2x pro). A za 61 vjerovatno kao kod Pa800 (po težini). Kvalitet je druga priča. Promijenjeno od LAsER (14.01.2011 u 21:16 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.04.2009
Downloads: 1848
Uploads: 26
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 37 puta u 35 Postova
Instrumenti: Korg Pa1x,2x,Triton Extreme
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
ako bude ono sto ocekujem kvalitet i tezinu,ona je moja a vako dok se ne uvjerim za sada sam na pa2x,samo mi je bitna tezina jer tada je klavijatura kvalitetna kao pa1x i pa2x nek me ne svate pogresno ostali pozz.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Dakle na boju je dobra,jos samo na tezinu da je doteraju,ocigledno nije dovoljno sto ima 15 kilograma!
![]() ![]() p.s.Primam na poklon iskljucivo verziju "61keys" ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 08.04.2009
Downloads: 1848
Uploads: 26
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 37 puta u 35 Postova
Instrumenti: Korg Pa1x,2x,Triton Extreme
Interesi: Muzika
![]() |
![]()
pazite da me ko ne pogresno svati,vec sam prodao pa2x jaranu komsiji ,cekam da izadje i odma je uzimam,stim u bosnu nece doc dugo dok vec ona ima u prodaji tamo vani vec mjesec dana,a u bosnu cemo se nacekat da dodje i bice malo skuplja neg sto mislimo,ali staces dok je i nas bic svega dok nas nema nece biti nista toje tako nek se ono ima posla i nek se svira a nebitne su klave pozz i hvala onima koji mlo razumiju,ipak novo je novo pa sta bude pozzz za sve.
Dodato: zaboravih jos nesto u vezi tezine,tezina 15 kg je veoma pogodna za transpont,sto znaci da e kvalitet vec ispod 11 kg to malo otpada od mene neznam za druge eto toliko,bolje piti vrucu vodu,neg lizat led,moramo na novije doba. Promijenjeno od korg18 (14.01.2011 u 23:06 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
#10 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 04.02.2006
Downloads: 713
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Nadam se da cijena nece biti ogromna te da ce ga pa800 i extreme moci platiti, ionako ovdje u USA cijena bude malo bolja...cekati pa vidjeti! Izgleda mi bas super...
|
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|