|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
@mojkarma
Necu ti drzati moralne pridike niti pominjati tvoje ukucane kao sto to ti radis sa mojima jer, kao prvo, ne pisem na tom nivou, a kao drugo, nikada ne atakujem nekog sa kim vodim diskusiju licno. To se uvijek odnosi na njegovo (ne)znanje. Ta tabela koju si postavio nista nikome ne govori o stereo sample contentu a tih par multisamplova koji na kraju imaju dodatak L ili R si totalno pogresno protumacio. Ti kao prvo treba da se pozabavis teorijom akustike, pa da razjasnis sebi sta je ambient, pa sta je uopste stereo zvucna slika a onda na kraju i zasto je ona od presudne vaznosti u audio tehnologiji i zasto je nezaobilazna i neizostavna. Tek tada se javi da onda prodiskutujemo, sto ce naravno valjati i ostalim clanovima koji su zainteresovani za ovaj domen. Ovako, pokusavas nekakvim poluznanjem da dajes savjete ljudima koji od njih mogu imati samo stetu i glavobolju. Ako je ista stetno i totalno pogresno, onda je to pisati po javnim mjestima potpuno pogresne tvrdnje i savjete. Iz ovog razloga sam i napisao svoj prosli post i napisacu uvijek takav slican kad god neko iznese nebuloze koje mogu druge ljude kostati i steti im na bilo koji nacin. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
A da li su tonovi na Dellovoj harmonici mono ili stereo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
![]() |
![]()
Neces vjerovati ali i taj ton sa Dellove harmonike je u najmanju ruku stereo a u tacnoj specifikaciji on je prostoran. Ama nema nista sto cujemo a da nema u tome primjesa prostora. Nema zvuka bez prostora, on je uvijek "obojen", u izvjesnoj mjeri, prostorom u kojem se slusa pa su zato bilo kakve price i mlataranja o nekakvom mono soundu totalna i bezgranicna glupost, neznanje i neobavjestenost.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 29.10.2012
Mjesto: Las Vegas, Nevada
Godina: 33
Downloads: 85
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 42 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg PA3X-76
Interesi: IT
![]() |
![]()
Auh, vrhunski zvuk, a mogućnosti nepregledne
![]() ![]() sve u svemu ova klavijatura je san svakog muzičara |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Što se mene tiče ko pazari Kronosa završio je sa kupovinom klavijatura narednih da ne preteram 20 godina. Niko od nas je nece iskoristiti ni 2% šta sve može i koliko je moćna. Proverio pa znam. Zaključak BOMBA OD SPRAVE ALI ATOMSKA.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 03.11.2011
Mjesto: Varaždin
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: Korg TR, Yamaha PSR 540
![]() |
![]()
Eh tu klavijaturu mogu samo sanjati, bar još neko vrijeme...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banovan!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Postujem tvoj sud i slazem se sa njim ali se te pitam realno sta bi bilo pametno a da koristi a sto ovaj model nema. Svima je poznato da artikulacija instrumenata pogotovo harmonike je jos tabu tema za klavijature da to ni priblizno ne radi kao na zivom instrumentu za bas gitare i gitare da i ne govorim. Imao sam prilike da ga sviram jer ga moj kolega ima i mogu ti reci da neznam sta bih stavio u njega od semplova. Ono sto ima radi dobro i vise nego dobro za nasu muziku koja se jos u mnogome bazira na legendarnu DX seriju i CZ seriju klavijatura ( mislim na sve one Yamahine i Casio zujalice) A ovde nam se nudi skroz drugacije sinteze zvuka i bojim se da ce vremenom doci do toga da ce sve izgubiti svoj smisao. Tehnika ide napred vec je u mnogo cemu zamenila coveka i umece samih muzicara. Sledeca stepenica je da sve samo svira a onda dzabe nase godine truda i vezbanja. Kad to dodje odoh u penziju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|